Klub Kurz 19/4: Vi inviterer til en aften med fire stærkt visuelle film på programmet

En æstetisk dokumentar om livet i en flygtningelejr i Saharas ørken og en prisvindende novellefilm om seksualitet og identitet er blandt filmene på aftenens program torsdag d. 19. april. Som altid åbnes dørene kl. 19.00, og første film vises kl. 20.00.

DROMEDARERNE I DJÆVLENS HAVE (2011) foregår i et af de mest barske og golde områder i verden, nemlig Saharas ørken. Her følger vi dromedarejeren Miin, som bor i en af de fire vestsahariske flygtningelejre. Det vestsahariske folk ser dromedaren som et nærmest guddommeligt dyr, og i flygtningelejren er de dybt afhængige af at spise dens kød, drikke dens mælk og bruge den til transport. Filmen skildrer Miin, der mod alle ods, har formået at skabe sig et godt liv i en flygtningelejr ved hjælp af den guddommelige dromedar.

Produktion: Lene Kjær Jensen, Jens Raunkjær Christensen og Celine Deela
Længde: 8 min.

Dromedarerne i Djævlens Have

MEGAHEAVY (2009) fortæller historien om Jolly, en indadvendt pige på 14 år, som er forelsket i sin klassekammerat Kenneth. Men Jollys verden vendes op og ned, da naboens søn kommer til byen for at begrave sin far.

Megaheavy har været vist på flere internationale filmfestivaler, herunder Stockholms Internationale Film Festival i 2010, hvor filmen vandt prisen, Short Film Honorable Mention. Juryen skrev blandt andet: “Med en perfekt balance mellem ægte karakterer, rå musik og en detaljeret æstetik, indfanger filmen den ungdommelige følelse med stil.”

Instruktør: Fenar Ahmad
Længde: 19 min.

Megaheavy

PAUSE

TIL JULIE (2010) er en ultrakort thriller. Efter bruddet med Julie inviterer Sander hende på en sidste skattejagt. Men i det nedlagte fabriksområde går alt galt med fatale konsekvenser til følge.

Instruktør: Michael Jes Buus
Længde: 10 min.

HOTEL (2011) er en afgangsfilm fra KBH Film og Fotoskole. Handlingen udfolder sig selvsagt på et hotel. Stedet hvor mennesker tjekker ind den ene dag og er væk den næste. Vi bliver taget med ind i det private hotelværelse, bag de lukkede døre. Her møder vi en kvinde, som føler et pres fra familiens side om at stifte familie. I værelset ved siden af sidder en forfatter med skriveblokering. Og så er der rengøringsdamen, som på sin tur op og ned ad gangene, oplever lidt af hvert. Hotel er en sød fortælling om mennesker og det tilfældige møde.

Instruktør: Nanna Tange
Længde: 17 min.

Og husk: Der er fri entré!

Følg med på siden her: www.facebook.com/klubkurz
Eller på bloggen her: klubkurz.wordpress.com
Facebookevent: www.facebook.com/events/263870997035876

Om KLUB KURZ
KLUB KURZ er en månedlig filmklub på Husets Café. Den 3. torsdag i måneden viser KLUB KURZ kortfilm og andre mindre filmproduktioner af både upcoming og mere etablerede filmfolk. Genrerne spænder bredt. Vi viser både animationsfilm, små dokumentarer, musikvideoer og meget andet.

Dørene åbner kl. 19.00 i Husets Café. Stemningen er afslappet, og der er indlagte pauser, hvor du kan hente forsyninger i baren. Efter filmvisningen spiller vi musik, snakker film og hygger os, indtil baren lukker.

Husets Café ligger på stueetagen i Huset i Magstræde (nu: Huset KBH). Indgangen finder du på Rådhusstræde 13, lige når du kommer igennem porten.

Skriv et svar