RADIODRAMA I PROCES I, II og III

 

En invitation til at deltage i
RADIODRAMA I PROCES I, II og III

 

Et samarbejde mellem Radio Drama og Institut for Kunst? og Kulturvidenskab
v/LARM AUDIO RESEARCH ARCHIVE og Teater & Performance Studier.

Åbent for alle interesserede.

Dog er tilmelding en forudsætning, da der er et begrænset antal pladser.

Forløbet består af tre dele og er knyttet til Radio Dramas produktion De Efterladte II af Nanna Westh og Lolita Bellstar.

De Efterladte II er en opfølgning på radiodramaet De Efterladte, der blev sendt i foråret 2011.

Workshoppen forløber over tre gange:

Dag 1: Fra idé til final draft
Dag 2: Optagelse og redigering
Dag 3: Den færdige produktion i perspektiv

Læs mere nedenfor

I: Fra idé til final draft
Tid: Fredag den 23. marts kl. 14?17

Sted: Institut for Kunst? og Kulturvidenskab, Karen Blixensvej 1, lokale 21.1.49

Forløbets første del vil have fokus på udvikling af drama til radio/lyd med vægten på de dramaturgiske aspekter. Vi læser first draft og final draft af manus (udleveres til deltagere). Hvor færdigudviklet er manuskriptet, hvordan fungerer det som katalysator for dramaserien? Vi vil også tale om lyduniverset – hvor komplekst kan lydbilledet være, hvor meget begrænser kompressionen af lyden ved udsendelse af hørespillet. Hvordan kan der arbejdes med rum og forestilling?

Fra DR’s side deltager producent Thomas Hedemann, der er den daglige leder af Radio Drama, samt seriens forfattere, Nanna Westh og Lolita Bellstar.

Nanna Westh er uddannet på DR og har bl.a. skrevet dukke?julekalenderen Yallahrup Færgeby og været medforfatter på DRs satireserie Pandaerne. Nanna har lavet reportager og montager i mange år, og hun er også seriens instruktør.

Lolita Bellstar var idékvinde og hovedforfatter på tv?serien Lulu og Leon . Hun underviser på Filmskolen.

De Efterladte er Nanna Westh og Lolita Bellstars debut som forfattere til radiodramatik.

II: Optagelse og redigering

Tid: Mandag den 26. marts kl. 9?12.30
Sted: DR

Anden del vil have fokus på optagelse og redigering. Vi er inviteret til at overvære den sidste optagedag i seriens produktion. Optagelserne pågår fra 9?11.30 og følges af en times diskussion, hvor bl.a. instruktøren Nanna Westh og lydtekniker Gianna Giacomello vil være til stede.

Her bliver diskussionen nok meget konkret – fokuseret på de specifikke optagelser med mulighed for at komme ind på tekniske, auditive og andre prioriteringer, der er gjort. Hvor meget er dikteret af manuskriptet og de forberedende processer og hvor meget tilføres af kollektivet i selve produktionen?

III: Den færdige produktion i perspektiv

Tid: Tirsdag den 17. april 13?17
Sted: DR

Tredje del vil bestå af to sæt. Først fokus på den færdige produktion af De efterladte II med inddragelser af diskussionerne fra de forrige gange. Fra et genrehistorisk perspektiv kunne det være oplagt at diskutere forskydninger i hørespillet. Herefter vil vi sætte dramaserien i aktuelt perspektiv, evt. med en inviteret gæst. Det er oplagt at diskutere den institutionelle rammesætning. Hvordan prioriterer DR? Hvordan er den aktuelle udvikling i andre europæiske lande?

Mere information på www.larm?archive.org

Tilmelding til Bente Larsen bentelar@nullhum.ku.dk

Skriv et svar