Call for papers ‘Revolution’

Det Studenterdrevede forlag Alkvantor indkalder nye bidrag til antologi!

Alkvantor indkalder hermed nye artikler til forlagets næste antologi med temaet: Revolution. Hvad er det der sker i Ægypten, Tunesien, Algeriet, Yemen, Libyen, Syrien? Hvad var det der skete i Athen dengang, i Frankrig i 1789, i Iran i 1979, i byen Baku i 1990? Hvorfor sker uroligheder, protester, revolter, revolutioner? Hvordan hænger revolutioner og demokrati sammen? Kan man forestille sig en revolution indenfor et demokrati, der fører til mere frihed og medbestemmelse for individet? Hvordan ville et sådant post-demokratisk samfund se ud? Og hvilken rolle spiller kunsten i denne omvæltning?
Får alle lande demokrati på et eller anden tidspunkt, har historien en retning eller hvordan er det nu lige med det? Occupy Wallstreet bevægelsen i USA eller 15. Maj bevægelserne i Spanien, Frankrig, hvad er karakteristisk ved dem? Og hvad med protesterne i Grækenland? Kan de have samme konsekvenser som tidligere bevægelser har haft op gennem Vestens historie? Hvad med de store uroligheder i de engelske og franske byer? Er det meningsløs vold, og hvis ja, hvorfor? Hvorfor går nogle bevægelser i sig selv igen, imens andre ender med at sætte nye spilleregler for det politiske liv?
Det er et fragment af de problematikker og begivenheder man kunne behandle i næste udgivelse på forlaget Alkvantor. Temaet bliver revolution, og vi opfordrer alle, hvad enten du er interesseret i Det Arabiske Forår, Berlinmurens fald, klassekamp som protræteret i norsk fiktion fra 30erne, revolutioners indflydelse på økonomi, mode, madopskrifter, hvad som helst, om at indsende et bidrag.
Læs mere om kriterier for indsendelse og forlaget Alkvantor på alkvantor.wordpress.com

Skriv et svar