Fernisering: Ung Dansk Fotografi ’23

Fotografisk Center slår dørene op for den årligt tilbagevendende udstilling Ung dansk fotografi fredag d. 3. november kl. 17 – 20.

Udstillingen Ung dansk fotografi ’23 er i år kurateret af Linnea Frandsen og Cecilie Stephansen fra udstillingsplatformen Atla. I denne udstilling præsenterer de friske perspektiver på nye talenter og tendenser inden for den danske fotokunstscene og bringer dem til et bredere publikum. 

Der er udvalgt seks kunstnere og fem fotografiske projekter. Disse projekter er fortalt ud fra unikke synsvinkler, der hver især tilbyder et unikt indblik i steder, synspunkter og fortællinger, der ellers kunne forblive uopdagede. Projekterne dækker en bred vifte af emner, lige fra udforskning og eksperimentering med algoritmebaserede kønsopfattelser til metaforiske fremstillinger af lydighed og underkastelse. De dykker ned i migrantens personlige oplevelse af at flytte grænser og modigt udfordrer vestlige perspektiver på sydøstasiatisk kultur. Derudover tager de os med på en fascinerende rejse fra de nordlige egne til de sydlige landskaber langs vejene i Jylland.

Det, der forener disse projekter, er, at de udfordrer os til at reflektere over nye perspektiver. De giver en dyb indsigt i kompleksiteten af teknologier, der tidligere ikke har været synlige, samtidig med at de forstærker stemmerne fra personer, hvis fortællinger ellers kunne forblive usagte og uhørte.

Årets kunstnere er:
– Ada Ada Ada 
– Salih Basheer 
– Sarah Hartvigsen Juncker & Louise Herrche Serup
– Minh Ngoc Nguyen
– Ville Vidø

Du kan læse mere om den årligt tilbagevende udstilling ’Ung dansk fotografi’ samt de kuratoriske principper Frandsen og Stephansen fra Atla stræber efter her: http://fotografiskcenter.dk/…/ung-dansk-fotografi-23…

Fernisering: fredag d. 3. november kl. 17 – 20.
Med efterfølgende offentlig efterfest med DJs fra kl. 20 – sent hos vores nabo ÅBEN. 

Udstillingsperiode: 04.11. – 17.12.23

Event: I forbindelse med udstillingen vil der være en artist talk torsdag d. 30.11. kl. 17-19 med en række af kunstnerne, der hver især fortæller om deres udstillingsprojekter og kuratoriske praksis. Samtalen modereres af dette års gæstekurator, Atla. 

Publikation: Der udgives et særkatalog med udvalgte fotografier af hvert af kunstnernes udstillingsprojekter med dertilhørende tekster fra Linnea Frandsen og Cecilie Stephansen fra Atla samt Pauline Koffi Vandet, Direktør (interim) på Fotografisk Center. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.

Skriv et svar