KØS søger ny underviser

Vil du være med til at udføre nytænkende og levende undervisning om kunstprojekter i offentlige rum? KØS Undervisning søger en studerende til at indgå i museets underviserteam. Der er tale om en studenterstilling.

Hvem er vi?
På KØS museum for kunst i det offentlige rum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Vi udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, varetager forskning og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden. I september 2021 igangsatte vi pilotudgaven af en genkommende stor international udstilling i Køge by og landskab. Den genkommende begivenhed fungerer som en eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum og den første udgave bød bl.a. på kunst, der eksperimenterede med social og intervenerende praksis og et nyt bud på mindesmærket som genre. I forbindelse med Hummings arbejdede vi med performative øvelser i undervisningen, hvor eleverne brugte deres kroppe og stemmer til at skabe små fælles ’performances’ og gennem dem refleksion over kunstprojekternes temaer og problematikker. På den måde blev eleverne kropsligt involveret i mødet med kunsten og de offentlige situationer, den indgik i.

Udover særudstillinger med fokus på vigtige strømninger inden for kunst i offentlige rum viser vi på KØS med mellemrum et udvalg fra vores samling af mere end 19.000 skitser, modeller og forarbejder, og lige nu kan man opleve udstillingen ØST ? VEST – UDVALGTE KUNSTVÆRKER I DANMARK FRA KØS SAMLINGEN. Den belyser, hvordan kunsten gang på gang finder nye og overraskende måder at møde os på i hverdagen og hvordan det rundt om i landet integrerer sig i mange forskellige offentlige rum.

KØS Undervisning
På KØS tilbyder vi undervisningsforløb og workshops i vores samling, særudstillinger og genkommende udstillinger i Køge by og landskab. Vi udvikler nye pædagogiske måder at arbejde med kunst i offentlige rum, der bl.a. er kendetegnet ved, at eleverne lærer om kunsten gennem kunsten, dvs. gennem engagement i kunstneriske processer og metoder.
Museets permanente udstilling rummer Bjørn Nørgaards forarbejder til dronningens gobeliner på Christiansborg Slot, der skildrer tusinde års Danmarks- og kunsthistorie. Her tilbyder vi fem faste undervisningsforløb. Vores målgrupper er hovedsageligt børnehaver, grundskolen og ungdomsuddannelser.

Dine arbejdsopgaver
Som underviser vil din primære arbejdsopgave bestå i at undervise samt facilitere kreative workshops – ude og inde. Du skal derfor have lyst til at undervise store som små. Du skal trives med at ’være på’ – også i længere tid ad gangen. Derudover skal du have mod på at sætte dig ind i nye stofområder. Vi forventer, at du ud fra vores fælles undervisningsdesign kan planlægge og udføre forløb, som undervejs kan justeres. I det omfang der ikke undervises, vil der være mulighed for at deltage i den daglige drift af afdelingen fra udviklingsprojekter til booking af forløb og oprydningsopgaver.

Vi tilbyder
Du er garanteret fem timers arbejde på KØS og en fast dag om ugen med mulighed for mere. Du bliver oplært i KØS’ forløb og undervisningspraksis og får tilbudt kurser i museumsundervisning. Du bliver en del af museets underviserteam, bestående af to andre undervisere og en undervisningsansvarlig, hvor sparring og erfaringsdeling vægtes højt.

Ansøgning
Har du en stærk faglighed (kunsthistorisk og/eller didaktisk), og har du lyst til at arbejde med nytænkende kunstformidling og læring til børn og unge, så send en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sofie Andreassen san@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 28. januar 2022. Vi afholder samtaler hurtigst muligt herefter. Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest, og museet vil indhente en børneattest.

For yderligere information eller spørgsmål kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på 31 56 11 11.

Foto: Marine Gastineau

Skriv et svar