KØS søger ny omviser

KØS museum for kunst i det offentlige rum søger en skarp kunstformidler til at præsentere museets gæster for et unikt og dynamisk kunstfelt. Vi tilbyder omvisninger i vores samling, særudstillinger samt i forbindelse med kunstprojekter i offentlige rum. Der er tale om en studenterstilling.

Hvem er vi?
På KØS museum for kunst i det offentlige rum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Vi udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, iværksætter forskning og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden. I september 2021 udspillede en stor international udstilling sig i Køge by og landskab, nemlig Hummings. Den genkomne begivenhed vil fungere som en eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum. Hummings bød på 17 kunstværker, der eksperimenterede med social og intervenerende praksis, nye bud på mindesmærket, digitale medier og en række arrangementer og workshops for publikum.

Udover særudstillinger, der sætter fokus på, hvordan kunsten kan gnave sig ind i samfundsaktuelle problemstillinger, viser vi jævnligt et udvalg fra vores samling af mere end 19.000 skitser, modeller og forarbejder, og lige nu kan man opleve udstillingen ØST ? VEST – UDVALGTE KUNSTVÆRKER I DANMARK FRA KØS SAMLINGEN. Den belyser, hvordan kunsten gang på gang finder nye og overraskende måder at møde os på i hverdagen og integrere sig i mange forskellige slags offentlige rum.

Museets permanente udstilling rummer Bjørn Nørgaards forarbejder til dronningens gobeliner på Christiansborg Slot, der skildrer tusinde års Danmarks- og kunsthistorie.

Dine arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil bestå i at lave omvisninger for voksne, herunder den månedlige gratis søndagsomvisning og private omvisninger, som bookes løbende. Du skal have mod på at sætte dig ind i nye stofområder og trives med at ’være på’. Vi forventer, at du ud fra vores udstillinger og et vejledende manus kan forberede og strukturere din egen omvisning.

Vi tilbyder
Du vil blive oplært af museets formidlingsansvarlige, og til hver udstilling får du en grundig indføring af kuratoren. Du vil blive en del af museets omviserteam, hvor sparring og erfaringsdeling vægtes højt.

Ansøgning
Har du en stærk kunsthistorisk eller lignende faglighed, og har du lyst til at arbejde med kunstformidling, så send en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sofie Andreassen san@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 28. januar 2022. Vi afholder samtaler hurtigst muligt herefter.

For yderligere information kontakt museets Undervisnings- og udviklingsansvarlige Sofie Andreassen på telefon 31 56 11 11.

Foto: Marine Gastineau

Skriv et svar