NYMATERIALISME OG SKULPTURELLE PROCESSER

Foto af ARK Journal

O – OVERGADEN ARTIST TALK 
NYMATERIALISME OG SKULPTURELLE PROCESSER

Billedkunstner Carl Emil Jacobsen og Nanna Stjernholm Jepsen (ARKEN)

Tirsdag d. 21. september kl. 17-18 på O – Overgaden

Vær med på O – Overgaden, når udstillingsaktuelle Carl Emil Jacobsen møder ARKENs museumsinspektør Nanna Stjernholm Jepsen til en samtale om nymaterialisme og Jacobsens skulpturelle praksis.

Carl Emil Jacobsen arbejder med skulpturer af stål og fiberbeton. Han påfører dem et lag pigment, som han selv fremstiller af lokale sten og mineralske materiale fundet blandt andet nær sit hjem og værksted i Ry. Naturens foranderlige processer er en del af skulpturernes udtryk og er med til at give dem deres insisterende sanselige appel. Nanna Stjernholm Jepsen er optaget af nytmaterialismes potentiale til at udvide vores sprog og forståelse for værkers materialitet og har tidligere medkurateret Vibrant Matter på SAK Kunstbygning og Face of Another hos Galleri Susanne Ottesen om emnet.

Med nymaterialismen anskues alt som et netværk af assemblager, sammenstillinger, hvor mennesker og materialer hele tiden ”virker” på hinanden og ”gør” noget ved hinanden. Netop denne gensidige påvirkning mellem menneske og materiale er væsentlig for Jacobsen. Udstillingen skifter flere gange i løbet af udstillingsperioden opstilling, og den viser blandt andet et værkstedslignende bord fyldt af materialeundersøgelser. På flere måder er udstillingen et eksperiment, der undersøger, hvad der sker mellem værkerne og os, der oplever dem, i en stadig foranderlig proces.

Samtalen moderes af  modereret af Ida Schyum, kurator på Overgaden. Carl Emil Jacobsen viser lige nu sin soloudstilling Comb a Hairy Doughnut Flat på Overgaden. Du er velkommen til at besøge udstillingen inden eller efter denne Artist Talk. 

Gratis: Udstillinger på Overgaden har altid gratis entre. Det samme har denne Artist Talk. Tilmelding ikke nødvendig. Arrangementet er en del af ART WEEK.

Skriv et svar