Kulturhavn Festival sætter spot på kunst og scene

Den kommende weekend indtager Kulturhavn Festival 27 lokationer langs Københavns Havn med mere end 130 kulturoplevelser på programmet. I år kan publikum se frem til kunst og teater, hvor lokale kulturskabere iscenesætter det blå byrum på nye og eksperimenterende måder.  

Publikum kan blandt andet opleve VR-værket Toys of Joylessness or Disturbance & Debility i Friisland Project Space, som er et projekt af Live Art Danmark. Otmar Wager står bag værket, og han bruger vandet og havet som sine kunstneriske metaforer.

Programmet byder på flere live performances under åben himmel. Oplev Sydhavnen gennem stedspecifik scenekunst skabt af unge kunstnere fra ST:ART. Under tematikken Kroppe af vand undersøger de, hvordan kroppe forbinder sig igennem vand, og hvordan denne forbundenhed kan ses som et kollektivt og æstetisk potentiale i Sydhavnen.

Kunstneren Karen T fremfører værket Light Boats, som er en malerisk performance om en cyklisk fortælling fra bronzealderen, hvor solens gang blev hjulpet på vej af forskellige dyr og skibe. Forestillingen kombinerer billeder, arkitektur og musik i en live performance på Reffen.

Kyssetrappen på Ofelia Plads bliver omdannet til et poetisk centrum, når en Poetry Slam konkurrence løber af stablen med DM-vinder Peter Dyreborg i spidsen. De optrædende vil være særligt inviterede fra det københavnske poetry slam-miljø, som skal performe digte med København og de blå bølger i fokus. Publikum kvitterer med point til de bedste og mest opfindsomme digte.

Det nystartede teater, GLiMT Amager, fremfører den spritnye forestilling Kroppe i det naturskønne område mellem Nokken og Slusen.  Gennem dristig cirkuspoesi fremhæves kanalens ro til fulde især ved aftenstid, hvor skumringen træder i kraft.

Til Kulturhavn Festival slutter The Caribbean Housewife (Jamain Brigitha) sig sammen med amerikansk-Trinidadiske forfatter og poet Lesley-Ann Brown aka Blackgirl on Mars for at opføre en litterær opvisning under Knippelsbro, som dykker ned i tematikker forankret i i hydrofeminismen, diaspora, identitet og ophav.

Læs mere om programmet på: https://kulturhavnprogram.dk/

Skriv et svar