Skriveworkshop: Writing Like a Mountain

Writing Like a Mountain er en skriveworkshop for alle, der ønsker at blive bedre til at skrive, og som har lyst til at arbejde eksperimentelt med skriften sammen med andre i et rum fyldt med fotografier. Som en del af workshoppen får man entré og introduktion ved underviser til udstillingen Thinking Like a Mountain af den svenske fotograf Helene Schmitz på Fotografisk Center i Kødbyen. De på en gang storslåede og foruroligende fotografier beskæftiger sig med forholdet mellem natur og menneske. Fotografierne danner udgangspunkt for vores arbejde med skriften. Vi lader os inspirere af billederne og de temaer, de tager op. Gennem skriveøvelser, samtale og oplæsning arbejder vi med billedsprog, fortællerstemme, metaforer, sanselighed og stil og taler om teksternes fremstilling af forholdet mellem natur og menneske. Workshoppen er for alle uanset skriveerfaring. Underviser er forfatter og kunstformidler Helene Johanne Christensen. 

I Helene Schmitz udstilling Thinking Like a Mountain præsenteres vi for en række fotografiske værker, der forener det smukke og storslåede med det faretruende og skræmmende, og som stiller spørgsmål ved grænsedragningen mellem naturligt og menneskeskabt. Fotografierne er taget i Island og Sverige og viser menneskets tilstedeværelse i naturen; hvordan vi former og forandrer landskaber drastisk gennem vores udvinding af naturressourcer. Menneskets handlinger har stor indflydelse på omgivelsernes udformning og transformation. Schmitz påpeger i sine værker, hvor brutal vores omgang med naturen er blevet og viser samtidig den skønhed, der også findes i mødet mellem natur og menneske. 

Helene Johanne Christensen (f.1989) er forfatter, kunstformidler og cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede med digtsuiten BLÅ på Forlaget Gladiator i 2018. Hun skriver lyrik, prosa og essays og underviser i skrivning og litteratur i Folkehuset Absalon og hos FOF. Hun har tidligere undervist i kreativ skrivning på Forlaget Gladiators forfatterskole og i Poesiens Hus.

Læs mere om udstillingen på vores hjemmeside eller find begivenheden på Facebook.

Tidspunkt: onsdag d. 9. oktober 2019, kl. 16-18.30

Sted: Fotografisk Center, Staldgade 16, 1699 Kbh V

Pris: 250 kr. pr. person. Max 10 deltagere

Tilmelding og betaling: Send en mail til helenechrstnsn@nullgmail.com med deltagernavne, så modtager du mobilepay- eller kontooplysninger til betaling.

Skriv et svar