+1: Hesselholdt & Mejlvang + Solvej Helweg Ovesen

+1 ER GLADE FOR AT PRÆSENTERE DEN NÆSTE +1 ARTIST TALK

TID: 20. maj 2019 kl. 17.00 – 19.00
STED: ROLAND BAR, KUA – Karen Blixens Vej 1, Bygn. 21. Stueetagen

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 har inviteret kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang, der har valgt kurator Solvej Helweg Ovesen som deres samtalepartner.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Hesselholdt & Mejlvang er en kunstnerduo bestående af Sofie Hesselholdt (f. 1974) og Vibeke Mejlvang (f. 1976). De har arbejdet sammen siden 1999 og er begge uddannede fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006. Duoen arbejder med installationer, projekter i det offentlige rum, performances og udsmykninger. Deres tilgang er stedsspecifik, kontekst- og researchbaseret og de er særligt interesserede i kunstens evne til at operere direkte i virkeligheden.

De er optagede af indre og ydre grænser og emner som magtrelationer, nationalisme, race- og kønsproblematikker. Materialitet og æstetik er væsentlige elementer, som er uløseligt forbundet med den indholdsmæssige og aktivistiske side af deres praksis. Drivkraften i deres arbejde er troen på at kunst kan påvirke og ændre den samtid vi lever i.
Hesselholdt & Mejlvang har bl.a. haft soloudstillinger på Den Frie Udstillingsbygning, København; KUNSTEN, Aalborg; Kunsthal NORD, Aalborg; Thorvaldsens Museum, København. Deres værker har været vist på Manifesta 12, Italien; ARoS, Århus; Kunsthal Gl. Strand, København; Künstlerhaus Bregenz, Østrig.

De er i øjeblikket aktuelle med soloudstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING på Thorvaldsens Museum. Læs mere om udstillingen her: http://thorvaldsensmuseum.dk/det-sker/this-moment-is-the-beginning

Solvej Helweg Ovesen (f. 1974) er kurator, skribent og uddannet i Kulturmanagement, Kulturvidenskab, Kommunikation og Kunsthistorie. Hun bor og arbejder i Berlin og Roskilde. Hun er Cand. Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet og Humboldt Universitet, og Bachelor i Kommunikation fra Roskilde Universitet. I 2004 afsluttede hun Kurator- og Kulturmanagement uddannelsen ved De Appel i Amsterdam.

Ovesen har siden 2015 været kunstnerisk leder af Galerie Wedding-Raum für Zeitgenössiche Kunst, Berlin og co-kurator af Roskilde Festivals Arts and Activism program 2019-2020. Hun har tidligere været associeret kurator af Riga Biennalen 2018, kurator ved performance festivalen Nordwind 2017 og chef kurator af IMAGES 2016 projektet An Age of Our Own Making.
Læs mere om Galerie Wedding her: http://galeriewedding.de/
Hun udgiver sammen med Bonaventure Soh Bejng Ndikung (som også var co-kurator ved IMAGES 2016) “Pow Up”, Kerber, 2019.

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 er artist talks på IKK – Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. En kunstner inviteres sammen med en samtalepartner efter eget valg. Heraf navnet + 1. Ambitionen med +1 er at skabe et rum for at udforske kunsten på samtalens præmisser.

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 vil sørge for forfriskninger. Alle er velkomne! Vi glæder os til at se jer!

FB event: https://www.facebook.com/events/290018491929636/

Skriv et svar