NILS BUBANDT: PARADIS I DEN ANTROPOCÆNE TIDSALDER

Foto af David Stjernholm

Mød Nils Bubandt, prisvindende professor, antropolog og forsker, når han undersøger nutidige forestillinger om Paradis i en tid, hvor vores planet er under forandring.

Hvordan ser vi Paradis for os i en tid, hvor mennesket udgør en ny dominerende force of nature? Det spørgsmål rejser Nils Bubandt, som er professor i antropologi ved Aarhus Universitet ved en Art Talk på Gl. Holtegaard tirsdag den 12. marts kl. 17-18.

Nils Bubandt er en af de ledende kræfter i det tværdisciplinære forskningsprojekt AURA; Aarhus University Research on the Anthropocene. Her undersøger biologer, antropologer og filosoffer i fællesskab nye vilkår for mennesker og andre levende arter i en tid med mærkbare menneskeskabte forandringer i jordens økosystemer – den såkaldt antropocæne tidsalder.

I øjeblikket kredser Bubandts forskning om de paradisforestillinger, der kan finde plads i en tid, der ellers er præget af dystopiske fremtidsudsigter.

Arrangementet er en del af Talk programmet Forestillinger om Paradis til den aktuelle udstilling PETER HOLST HENCKEL: Gensyn med Paradis på Gl. Holtegaard, hvor billedkunstner Peter Holst Henckel (f.1966) sætter idéen om den bedste af alle verdener under lup. I en rumlig totalinstallation skaber Holst Henckel forunderlige og foruroligende møder mellem liv og død, orden og kaos og skønhed og gru.

Nils Bubandt tager afsæt i udstillingen og inddrager blandt andet erfaringer fra et forskningsprojekt i et område af Indonesien, hvor en særlig paradisfortælling har vundet fodfæste.

NILS BUBANDT: PARADIS I DEN ANTROPOCÆNE TIDSALDER

Tirsdag, 12. marts kl. 17-18

Billet til Art Talk: Voksen 95 DKK / Seniorer og studerende 85 DKK / KLUBmedlem 30 DKK

Tilmelding nødvendig på www.glholtegaard.dk

Skriv et svar