BLIV POESIEANBEFALER I POESIENS HUS

Poesiens Hus søger frivillige, meget gerne studerende fra dansk eller litteraturvidenskab, til at anbefale nye danske poesiudgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus er du med til at skabe opmærksomhed og interesse omkring ny dansk poesi. Anbefalingerne bliver udgivet på poesienshus.dk under ’Poesi’ og bliver delt fra Poesiens Hus’ Facebook og Instagram. De værker, der anbefales vil efterfølgende indgå i Poesien Hus’ bibliotek.

Anbefaleren videreformidler sin læsning af et lyrisk værk og er på den måde med til at skabe interesse for de nye udgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus får du erfaring med aktivt at forholde sig skrivende til det du læser, så hvis du har interesse for anmelderi, er det som anbefaler for Poesiens Hus muligt at oparbejde gode kompetencer inden for dette felt.

Som en del af anbefalerteamet kommer du også til at indgå i det litterære fællesskab omkring Poesiens Hus og bliver inviteret til personalemøder, workshops og arrangementer. Du får mulighed for at afprøve din teoretiske viden i praksis og oparbejde generel erfaring med formidling af poesi og litteratur. Du bliver en del af et mindre hold af anbefalere, der frivilligt er tilknyttet Poesiens Hus. Det forventes, at man laver 1-2 anbefalinger om måneden af omkring en A4 sides længde.

Anbefalere hos Poesiens Hus skal have kompetencer i at analysere litteratur, da det forventes, at anbefalingerne har et vist fagligt niveau. Da anbefalingerne er online, er det en fordel, hvis du som anbefaler har erfaring med eller lyst til at tage billeder af bøgerne på en måde, som passer til Poesiens Hus’ æstetiske udtryk, samt skrive korte formidlende tekster, der er med til at skabe opmærksomhed omkring anbefalingerne på sociale medier.

Poesiens Hus er en litterær forening, der sætter fokus på poesi og fremmer poesiens udvikling og vilkår i Danmark. Det sker blandt andet via oplæsninger, debatarrangementer, workshops og andre poesirelaterede begivenheder. Poesien Hus er placeret i Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro og fungerer som et bibliotek for landets digtsamlinger.

Send din korte ansøgning til daglig leder af Poesiens Hus, Rikke Oberlin Flarup, på rof@nullpoesienshus.dk, hvis du er interesseret i at blive en del af anbefalerteamet eller har spørgsmål om jobbet.

Skriv et svar