Foredrag / Radical Animation – Is there ART in pARTicipation?

DANSEHALLERNE PRÆSENTERER

Airan Berg (AU)
CHOREOGRAPHY BY INTERVENTION
5. november 2017 / kl. 15-17 / Kunsthal Charlottenborg

Airan Berg
Airan Berg

Animationens rolle i kunsten er central. Skuespillere giver liv til figurer på scener og i film. Visuelle kunstnere animerer billeder for at skabe bevægelse i tegnefilm. Kunstnere involveret i deltagerinddragende projekter animerer små eller store processer og de involverede personer.

Teatermanden Airan Bergs taler om, hvordan vi kan involvere offentligheden som medskabere og ikke blot tilskuere. Han deler sine erfaringer med store deltagerinddragende projekter, som dukkefører, teaterproducent og kunstnerisk leder.
Ud fra modelprojekter taler han om forskellige metoder, som han har udviklet til at animere offentlighedens kreativitet og involvere folk i kunstneriske bestræbelser og urbane udviklingsprojekter.

Han fortæller om det seneste projekt udviklet til Burgtheater i Wien, som involverede over tusind borgere i en langvarig samarbejdsproces. Desuden præsenterer han det nye Orfeo & Majnun projekt, et stort deltagerinddragende musikteaterprojekt, der involverede borgere i 7 forskellige europæiske byer, og som modtog EU Creative Europe-finansiering.

Entré
For at deltage køber man entrébillet til Kunsthal Charlottenborg og får på den måde såvel adgang til udstillinger der som til CHOREOGRAPHY BY INVTERVENTION. Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, og der er derfor begrænset pladser. Se nærmere info her

Konceptet
Første søndag i hver måned fra 1. oktober 2017 til 6. maj 2018, kl. 15-17 præsenterer Dansehallerne CHOREOGRAPHY BY INTERVENTION med aktuelle kunstnere, som arbejder i alternative formater, socialt inkluderende, bidragende til udvikling af kunstneriske udtryk gennem koreografi.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.

LÆS MERE

Forfatter: camilla

Jeg arbejder i Dansehallerne med PR & Kommunikation for de forskellige forestillinger og aktiviteter vi har i huset. Dansehallerne er et vitalt samlingspunkt og nationalt kompetencecenter for dans og koreografi. Dansehallerne har administration på H.C. Andersens Boulevard 25, 3. / KBH V samt en mindre afdeling i hjertet af Aarhus. Alle Dansehallernes aktiviteter, forestillinger, talks og events foregår rundt omkring i København i samarbejde med en række markante og spændende kunstinstitutioner, partnere og venues – samt rundt omkring i hele Danmark.

Skriv et svar