Invisible Heritage: Fernisering

Vi inviterer til fernisering af udstillingen ”Invisible Heritage” onsdag d. 7. juni fra kl. 17. Udstillingen er kurateret af Monica Marin fra St. Croix og præsenterer samtidskunstnere fra De Amerikanske Jomfruøer. På udstillingen kan der opleves værker af: La Vaughn Belle, David Berg, Janet Cook-Rutning, Jon Euwema, Oceana James, Gerville Larsen, Ellingtorn Robinson og Niarus Walker.

Udstillingen er kurateret af Monica Marin i anledning af 100året for Jomfruøernes overdragelse til USA. Med værker af ni forskellige samtidskunstnere sættes der fokus på den caribiske lokalkultur og de fortrængte fortællinger fra det tidligere Dansk Vestindien, der ved salget i 1917 blev en koloni under USA. Det danske perspektiv på fortællingen har førhen været dominerende og dermed har de rige bidrag fra den afrocaribiske kultur ligget i den blinde vinkel og er blevet fortrængt.

Torsdag d. 8. juni kl. 20.00 introducerer dokumentaristen Johanna Bermudez-Ruiz filmen ”Sugar Pathways”. Filmen vises og der er samtale med kunstneren efterfølgende.

Fotokredit: Oceana James, “For Gowie the Deceitful Fellow”. Foto af Sarene Brumant

Skriv et svar