Fernisering – Erik Steffensen: BASIC

Fredag den 17. marts kl 17:00 – 19:00 er der fernisering på udstilling     Erik Steffensen: BASIC på Fotografisk Center.

Med udstillingen BASIC går billedkunstner og fotograf Erik Steffensen i sine egne fodspor og genbesøger spørgende sin egen, tidlige praksis. Udstillingen griber tilbage i tiden både i forhold til Steffens arbejde og i forhold til den fotografiske metode som sådan.

Den viser håndfremkaldte, sort/hvide unika fotografier fra de sidste syv år, men kan samtidig ses som en opsummering af 25 års eksperimenter med fotografi og billed- dannelse. Udstillingen viser billeder fra følgende serier: ’Can Lis’, ’New York’, ’Blue Notes’, ’Dark & Stormy’, ’Kilimanjaro’ og den helt nye ’Peru’. Fælles for alle serierne er, at de tager udgangspunkt i en rejse eller et særligt sted.

Om udstillingen fortæller Erik Steffensen selv: ”Som en slags langsomhedens poesi bruger jeg mit antikke Zeiss bælgkamera, når jeg finder mine motiver og laver fotografier i mørkekammeret som i fotografiets barndom. Men jeg er mobil, rejser over hele verden og vil med BASIC forsøge at give et billede af det moderne livs mulighed for fordybelse i et kunstnerisk medie og dermed i verden.”

Skriv et svar