SCENATET uropfører Niels Rønsholdts nye opera-eksperiment ‘Blik for Blik’

Foto:Marc Fluri

Kunst- og musikensemblet SCENATET opfører verdenspremieren på komponist Niels Rønsholdts nye genreeksperimenterende opera
Blik for Blik’ i en intim og sanselig opsætning på Pakhus 11 i København
d. 17.-19. marts 2017.

OPERA VENDT PÅ VRANGEN
Blik for Blik’ er en opera om kærlighed, valg og konsekvenser; en fortælling om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Komponisten Niels Rønsholdts tematiske behandling trækker musikalsk og tekstligt både på populærmusikken og på det helt tidlige operaformat.  ’Blik for ’Blik’ er et dybdegående eksperiment med selve operagenren, som gennem en minimalistisk rekonstruktion og nytænkning nærmest vendes på vrangen.

Scenografien er, ligesom operaen selv, skåret ind til benet. Som en visuel forlængelse af musikken ligger et omfattende og nuanceret lysdesign, der fungerer som et bærende dramaturgisk element. Lys med glimt af mørke og mørke med glimt af lys bliver brugt som konkrete visualiseringer af operaens fortælling. Tilbage står en skarpt skåret og raffineret opera, som rammer sanseapparatet både ude- og indefra.

Blik for Blik’ opføres i en intim opsætning med et begrænset antal publikummer per forestilling i de rå lokaler i Pakhus 11 på Østerbro i København. Du kan vente dig en intim totaloplevelse, når grænsen mellem publikum og scene bliver opløst, og når musik, scenografi og publikum smelter sammen til en skabende enhed.

HVORNÅR:
Fredag d. 17. marts kl. 20.00
Lørdag d. 18. marts kl. 17.00 og 20.00
Søndag d. 19. marts kl. 17.00
HVOR: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København Ø.
Billetter kan købes her!

BEMÆRK:
På grund af operaens intime opsætning er der et begrænset antal billetter til salg til hver forestilling, og billetter vil udelukkende blive solgt i forsalg!
Forestillingen foregår på engelsk og varer ca. 1,5 time uden pause.
Dele af forestillingen foregår i totalt mørke, og der vil indgå stroboskoplys. Forestillingen er ikke egnet for børn under 12 år.

Læs mere om SCENATET: www.scenatet.dk
Læs mere om Niels Rønsholdt: www.nielsronsholdt.dk

 

Forfatter: SCENATET

Ensemblet SCENATET bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra instrumentalteater og musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. Ensemblet er kendetegnet ved at skabe konceptuelle kunstværker af høj kvalitet, hvor musikken er en del af en større helhed. SCENATET arbejder rutineret med mange forskellige formater; sceniske, stedsspecifikke og kunstnerisk unikke såvel som mere klassiske, og udvikler mange nye værker i tæt samspil med komponister, instruktører, kunstnere, filmmagere samt festivaler og art spaces. SCENATET består af 12 faste musikere og er anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende ensembler for musik og kunst i Europa.

Skriv et svar