PÅ STEDET: CARLSBERG BYENS NYE STATION OG INFRASTRUKTUR

rsz_gottlieb_paludan_carlsberg-night__final-v5

Foto: Gottlieb Paludan Architects

Tag med til Carlsberg og følg den store udviklingsplan udfolde sig. Lige nu skyder bygninger op, fredede brosten er blevet lagt på magasin til senere og infrastrukturen begynder at kunne skimtes. Et af de helt store greb i infrastrukturen er flytningen af Enghave Station 200 meter i retning Valby. Her springer stationen ud under nyt navn: Carlsberg Station, når den officielt bliver indviet den 3. juli.

>> LÆS MERE OG TILMELD DIG

Den 29. juni tager til til Carlsberg byen og kigger nærmere på Carlsberg Station, der bliver en af de helt store drivere i udviklingen af den ny bydel.Stationen ligger i Carlsberg Byens sydøstlige hjørne, hvor masterplanen for bydelen har fokus på masser af liv, studerende, beboere og de, der bruger Carlsberg Byen som transit over mod Valby Langgade.

Carlsberg Station skal ikke blot være en station, men et sted i byen, der kobler sig til en central plads med boliger og uddannelsesinstitutioner, og hvor trapper, elevatorer og stationsbygninger integreres, så de åbner sig mod indgangen til Carlsberg Byen.

Gottlieb Paludan Architects står bag designet på den ny Carlsberg Station. Virksomheden har over 100 års erfaring med stationsdesign og har bl.a. stået for ombygningen og transformationen af Nørreport Station.

Vi besøger den ny station med arkitekt Mette Neimann, der er afdelingsleder i Mobilitet & Infrastruktur hos Gottlieb Paludan Architects.

Efter besøget på Carlsberg Station, fortsætter vi gennem Carlsberg Byen, hvor projektchef i Carlsberg Byen, Niels Nielsen beskriver de store linjer for infrastrukturen i  Carlsberg Byen. Hvordan er trafikken i området i øvrigt tænkt, indgange til Carlsberg Byen, forventninger om flow, kollektiv trafik, shared spaces, underjordiske p-anlæg osv.

>> LÆS MERE OG TILMELD DIG

Skriv et svar