VELKOMMEN TIL DE NORMALE MENNESKERS FEST – en svingom med magtstrukturer

En danseforestilling, der undersøger vores måde at interagere med mennesker, der afviger fra normen.

idePå scenen befinder sig to dansere. Den ene er spastiker og bruger kørestol, den anden har en fuldt fungerende krop. Den ene har et bevægeligt sind, i en begrænset krop. Den anden har en fuldt fungerende krop, som i duetten konfronteres med egne begrænsninger. Det er menneskeligt at fordømme, når vi støder på begrænsninger af rummelighed. Det påvirker, hvordan vi kommunikerer med og møder hinanden. Vi bliver utilpasse. For at overkomme denne utilpashed griber vi ofte til et socialt høflighedskodeks og forøger dermed distancen i et møde.

Forestillingen ‘Velkommen til De Normale Menneskers Fest’ udforsker dilemmaet, der opstår, når forskellige fysiske forudsætninger tørner sammen.

“Med IDE vil vi afmystificere handicap og nedbryde afstanden imellem mennesker med forskellige fysiske forudsætninger. Vi vil være med til at skabe en sundere balance i vores samfundsstruktur og ønsker at udfordre rammerne for det naturlige og det ekstraordinære. Som mennesker er vi både unikke og ens, og sammen står vi stærkere.” udtaler IDE

INTEGRATED DANCE EXPLORATIONS er et moderne dansekollektiv, der integrerer mennesker med handicap baseret i København. Gruppen startede pionérsamarbejdet i 2013 med ambitionen om at samle og udvikle den integrerede scenekunst i Danmark. Kernegruppen består af danser Cath Mathilde Borch Jensen & koreograf og projektleder Janne Weidinger Kristensen. Det er IDE’s vision at synliggøre og støtte forankringen af rummelighed overfor forskellighed, hvilket foregår gennem samfundsrelevante forestillinger med mennesker fra alle samfundslag som målgruppe.

Læs mere om kollektivet her: http://integrateddance.dk/

VELKOMMEN TIL DE NORMALE MENNESKERS FEST spiller På Glad Fonden, Rentemestervej 45-47, 2400 København NV, lørdag den 21. maj kl. 17 og søndag den 22. maj kl. 15.

Voksen / 95,-
Handicapbillet + ledsager / 55,-
Gruppe på 6 / 295,-
https://billetto.dk/en/events/velkommen-til-de-normale-menneskers-fest/tickets

Skriv et svar