Visions-salon: Børn sætter dagsorden – en salon om børneudstillinger

STED: Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K
TID: Onsdag d. 24. februar 2016 kl. 16-18
FACEBOOK

I samarbejde med Bikubenfonden og kunsten.nu inviterer Nikolaj Kunsthal til salonen Børn sætter dagsordenen, der forsøgsvis vil tage temperaturen på, hvad der rører sig indenfor arbejdet med udstillinger for børn.

Børneudstillinger får større og større plads i det kunstinstitutionelle landskab. Museerne og kunsthallerne har taget denne pædagogiske opgave på sig med ambitiøse og eksperimenterende tiltag, der enten udvikles i samarbejder med kunstnere eller med udgangspunkt i samlingen. Men hvilke tanker ligger der bag tiltagene? Hvordan arbejder institutioner rundt omkring i Danmark med denne målgruppe? Kan vi tale om en særlig æstetik for børn? Kan børneudstillingerne og formidlingen heraf være med til at styrke børns kreative og analytiske læring? Og skal udstillingen primært leve op til læringsmål eller følge en kunstnerisk dagsorden?

Deltagerne har alle været vigtige aktører i de seneste års initiativer og visioner omkring børns plads og møde med kunsten.

I samtalen deltager:
Lise Sattrup, ARKEN.
Trine Boesen, billedkunstner og aktuel med sanseudstillingen “Hullet i muren” på Brandts.
Ida Brændholt Lundgaard, ph.d. studerende i Kulturstyrelsen .

Samtalen modereres af Hilde Østergaard, leder af undervisning og skoletjeneste i Nikolaj Kunsthal.

Der er gratis adgang.

              

Skriv et svar