CPH:DOX søger praktikanter!

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af Københavns største årlige kulturbegivenheder med et rekordhøjt besøgstal på 91.400 gæster i 2015, og er samtidig en international branchebegivenhed med hundredevis af tilrejsende gæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Udover selve filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:FORUM og den internationale workshop CPH:LAB, der hvert år producerer omkring 10 film.

Festivalen flytter datoer fra november til marts, men i løbet af 2016 vil vi afholde en række særlige pop up-arrangementer, filmvisninger og events, inden vi i marts 2017 præsenterer den næste udgave af den samlede festivalen. Vi søger praktikanter til at hjælpe os med at forberede begge dele, og herunder kan du læse mere om festivalens forskellige afdelinger og praktikområder.

Antallet af ugentlige timer kan tilpasses dit studie/fritidsjob. Bemærk, at praktikopholdet er ulønnet. Til gengæld tilbyder vi:

* Praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængigt af afdeling,
* Indsigt i kulturmiljø og filmbranche på et internationalt niveau,
* Udvikling af et stort netværk,
* Et ungt, kreativt og sjovt arbejdsfællesskab.

Der er deadline for ansøgninger mandag 11. januar, 2016. Læs mere om hvordan du ansøger nederst i opslaget. Da vi altid modtager mange flere ansøgninger end vi har plads til at tage ind anbefaler vi at søge så snart som muligt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Program, event og outreach:

Praktikstart: februar.

Vi søger to praktikanter til at hjælpe os med at forberede den næste festival og tilrettelægge en række pop up-events og filmvisninger i løbet af 2016, samt stå for outreach til publikum. Programredaktionen ser, vælger og formidler de film, der vises på festivalen, og planlægger desuden events, debatter, talks, og meget mere. Som praktikant er du med i processen fra idé til afvikling og vil blandt andet være med til:

* at gennemse og diskutere film i samarbejde med programredaktionen,
* at udvikle og afholde filmvisninger og pop up-events,
* at formidle og promovere festivalens aktiviteter til publikum og presse,
* at researche på nye og kommende film.

Kontakt: Mads Mikkelsen / mads@nullcphdox.dk

Everyday – CPH:DOX’s online medieplatform

Praktikstart: februar.

Everyday er et en online platform (www.everydayproject.dk) og et videoprojekt, der giver almindelige danskere mulighed for gennem personlige videofortællinger at udvikle sig som dokumentarister, samfundsdebattører og dygtige historiefortællere. Everyday er i høj grad et læringsprojekt, der udover en den digitale platform byder på workshops, undervisningsforløb og masterclasses til inspiration og opkvalificering af projektets brugere. Everyday er et forum for meninger og visioner fortalt og filmet med smartphones direkte fra danskernes hverdag.

Da Everyday stadig er et ungt projekt vil du som praktikant få rig mulighed for at præge konceptet, arbejdsprocesserne og strategien bag. Afhængigt af interesse, arbejdstimer og opstart vil dine arbejdsopgaver bestå af:

* research på gode og skæve historier, historiefortællere og formater,
* idéudvikling, produktion og afvikling af workshops og undervisningsforløb,
* tilrettelæggelse, produktion og klipning af “profilvideoer”,
* strategi og aktualisering af videreformidlingen til Facebook, Twitter, Mailchimp og Instagram,
* community opbygning og outreach,
* etablering af eksterne samarbejder med nye medieplatforme, NGO’er og uddannelsesinstitutioner,
* videreudvikling af hjemmesiden herunder særligt bruger-, talent- og læringsunivers,
* konceptudvikling og afvikling af Everyday-aktiviteter ifm. Folkemødet, Roskilde Festival og lignende begivenheder.

Kontakt: Kristoffer Tjalve / Kristoffer@nullcphdox.dk

CPH:FORUM – international brancheplatform:

Praktikstart: snarest.

CPH:FORUM er festivalens internationale brancheplatform, som tiltrækker mange hundrede internationale gæster fra nogle af verdens vigtigste film-, tv- og kulturinstitutioner. Platformen er et co-produktionsforum, hvor ca. 30 udvalgte instruktører pitcher nye filmprojekter for en række internationale finansiører som for eksempel tv-stationer, fonde, distributører mfl. med henblik på finansiering af deres nye film. CPH:FORUM præsenterer samtidig en række branche-relaterede seminarer, masterclasses og artist talks. Parallelt hermed er det digitale gennemsynsrum CPH:MARKET åbent for branchegæsterne hver dag under festivalen. Som praktikant vil du bl.a. være med til at:

* researche på nye og kommende filmprojekter,
* være kontaktperson til den danske og internationale filmbranche,
* vedligeholde, indhente og opdatere vigtige kontaktoplysninger samt daglig administration,
* sørge for at koordinere og formidle nyheder samt information om CPH:FORUM til presse, samarbejdspartnere, web og festivalens øvrige afdelinger.

Kontakt: Katrine Kiilgaard / katrine@nullcphdox.dk

Grafik (deltid):

Praktikstart: snarest.

Vi søger en grafiker på deltid til at designe forefaldende tryksager og web-posts, med mere. Vi tager vores æstetiske udtryk og grafiske identitet seriøst, og er anerkendt for et design af høj kvalitet. Som grafiker vil du være med til både at udvikle og implementere festivalens visuelle udtryk. Du skal være rutineret bruger af InDesign, Photoshop og Illustrator.

Kontakt: Susanne Thygaard / susanne@nullcphdox.dk

DOXBIO – landsdækkende biografklub for dokumentarfilm

Praktikstart: 7. januar (NB: deadline for ansøgninger 16. december)

DOXBIO er Danmarks landsdækkende biografklub for dokumentarfilm. Vi samarbejder fast med 50 biografer om seks dokumentarfilm om året. DOXBIO søger praktikanter, der ønsker at arbejde med lancering af film i form af outreach, marketing, social media, presse samt event-produktion. DOXBIO leverer skræddersyede forløb for hver enkelt filmtitel, hvilket betyder, at markedsføringen er forskellig fra gang til gang. Det stiller krav til din kreativitet og skaber samtidig et spændende og dynamisk arbejdsmiljø. Vi søger praktikanter til følgende arbejdsområder:

* Outreach: Direct marketing, research, idéudvikling af markedsføringsstrategi, mm.
* Kontakt og koordinering med presse, partnere, sponsorer, mm.
* Social media og kommunikation
* Administration og distribution af filmkopier

Læs mere om DOXBIO på www.doxbio.dk.

Kontakt: info@nulldoxbio.dk

Sådan ansøger du:

Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV og kontaktoplysninger til kontaktpersonen ud for den afdeling af festivalen du gerne vil i praktik på. Du er velkommen til at søge praktik i flere afdelinger. Hvis du har nogen spørgsmål er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os først. Vi vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtale. Vi glæder os til at høre fra dig!

CPH:DOX

Tagensvej 85 F
DK 2200 København N
Tel. +45 339 307 34
www.cphdox.dk

Skriv et svar