FotoForum hos Fotografisk Center: Lin + Lam SCREENING

Fotografisk Center (Bygning 55, Staldgade 16) inviterer d. 26. november kl 17. til FotoForum med SCREENING af Lin + Lam filmene:

“Unidentified Vietnam No.” 18, 16 mm film, farve og sort/hvid med lyd, 2007, 30 min, Engelsk, ingen undertekster.
“After Engelman”, 2015, 12 min., HD video, Engelsk ingen undertekster.

English descriptions on the website of Lin + Lam: http://linpluslam.com/
————————————————————————————–
Unidentified Vietnam No. 18:
Efter Saigons fald i 1975 blev Den Sydvietnamesiske Ambassades arkiv flyttet til Kongressens Bibliotek i Washington DC. Arkivet indeholdt bl.a. 527 propagandafilm fra 1960erne lavet med hjælp fra USA, ved hjælp af amerikansk udstyr og typisk fremkaldt på Filippinerne. 17 af disse film er markeret: ”unidentified” og nummereret fra 1 til 17. Uidentificeret Vietnam No. 18 er en ”efterfølger” til de 17 film, og på foranledning af disse, sætter Lin + Lams projekt spørgsmålstegn ved de motiver og politikker, der omgiver opbygningen af en nation. Lin + Lam undersøger det omstridte forhold mellem Vietnam og USA ved at bede beskuerene redefinere de måder, historiske forståelser er konstrueret. Filmen funderer over hvordan amerikansk intervention har spillet fallit og vurderer farerne for gentagelse.

Efter Engelman:
I april 1938 på tærsklen til Sigmund Freuds eksil fra Wien, hvor han havde levet og praktiseret i 47 år, blev fotograf Edmund Engelman anmodet om at dokumentere fødestedet for psykoanalysen. 75 år senere tog Lin + Lam tilbage til Freuds tidligere hus på Berggasse 19, og tog Engelmans optgaleser af fortiden som deres ramme for nutiden. De gengiver Engelmans fotografier med en opmærksomhed på de nuværende betingelser for hvad der nu er Sigmund Freud-museet i Wien, så deres video optager således afstanden mellem nutid og fortid. Deres projekt overvejer, hvordan det 20. århundredes former for mægling og hukommelsesarbejde såsom psykoanalyse, fotografi og arkitektur er opbygget gennem krig og eksil…

——————————————————————————-
Pris: 40 kr inkl. et glas vin. Gratis entre for medlemmer af Fotografisk Center, DJ:Fotograferne, kunst/filmstuderende samt akkrediterede til CPH:DOX.

Skriv et svar