Tanker & Bobler: Kan arkitektur forårsage stress?

21.05.2015  .  TANKER + BOBLER

Torsdag d. 21. maj kl. 17.30-18.30. Fri entré.

Kan en bygning være stressfremkaldende? Spørger man arkitekt og postdoc ved Aalborg Universitet Lars Brorson Fich, er svaret ja.

I mange år levede han af at tegne rum, han troede var rare at være i, indtil han valgte forskervejen og satte sig for at undersøge, hvordan rum rent faktisk opleves af menneskene i dem.

Sammen med et internationalt netværk af neuropsykologer og hjerneforskere har han været i stand til at vise, at rum påvirker menneskets stressniveau, immunforsvar og hormonbalance på afgørende måder – og at mange bygninger har en negativ effekt på de menneskelige systemer.

Hør Lars Brorson Fich fortælle om sammenhængen mellem stress, neurologi og arkitektur. Kan fremtidens bygninger være med til at forebygge psykiske sygdomme og skabe mere afbalancerede individer? Og hvilke bygninger er dårlige for kroppen at befinde sig i?

Arrangementet er gratis og kræver ingen billet. Læs mere på Biblioteket Frederiksbergs hjemmeside og på Facebook.

Sted
Frederiksberg Hovedbibliotek
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg

Om Tanker & Bobler
Tanker & Bobler er Biblioteket Frederiksbergs populære fyraftensarrangement, hvor ny og intellektuelt udfordrende viden præsenteres på en let og appetitlig måde, mens publikum får mulighed for at stille spørgsmål eller deltage i diskussionen. Tankerne går hånd i hånd med et glas bobler – husk derfor kontanter til et glas Cava eller danskvand.

Skriv et svar