GÅTUR: SLOTSHOLMEN – EN Ø I BYEN

Bliv fortrolig med dette centrale sted i København, der emmer af kulturens, historiens og demokratiets vingesus. Oplev, eller genoplev, Slotsholmen søndag eftermiddag og mærk stemningen af kulturel storhed, bygningernes monumentale kraft og den særlige storbyfornemmelse, der naturligt opstår ved turistattraktioner i byen.

Gåtur hver søndag kl. 14 i udstillingsperioden.

Slotsholmen afgrænses af Inderhavnen, Slotsholmskanalen og Frederiksholms Kanal. På Slotsholmen finder vi demokratiets historiske og konstitutionelle ramme i kraft af Folketinget, Fredsvagten der siden 2001 har manifesteret sine demokratiske ret til at tilkendegive sin mening og skoleelever, der myldrer ind på Christiansborg for her at blive opdraget i demokratiets spilleregler.

Og mere endnu – Slotsholmen er også et kulturelt centrum i byen, hvor en bred vifte af kulturinstitutioner formidler Danmarkshistorien og det moderne danske samfund. Her finder vi bl.a. Tøjhusmuseet, der fortæller historien om Danmark i krig, Dansk Jødisk Museum, der fortæller historien om jødernes flugt til Sverige under 2. Verdenskrig, Det Kongelige Bibliotek, der formår at samle og formidle viden til hele Danmarks befolkning, Hofteatrets magiske finurlighed, der både huser et teater og et museum for ikke at tale om Thorvaldsens Museum, Slotskirken og det nye Kongernes Lapidarium.

En enestående tyngde i historisk og kulturel formidling.

Og som en anden Holger Danske – for nu at blive i det historiske spor – er Slotsholmen ved at blive vækket til live. Ikke fordi Danmark skal reddes, men fordi dette helt unikke sted i byen er blevet bevidst om sit kulturelle potentiale.

Tag med på denne gåtur søndag eftermiddag og lær Slotsholmen at kende. Bliv fortrolig med kulturinstitutionerne på øen, og hør om de mange planer og tiltag der er i gang, for at flest mulig får adgang til det unikke sted. Fysisk skal Frederiksholms Kanal bl.a. forbindes med Christianshavns vold og samarbejder på tværs af kulturinstitutioner, skal bidrage til formidlingen af Slotsholmens samlede fortælling om det danske samfund.

Mødested:  Ved rytterstatuen af Frederik VII, Christiansborg Slotsplads

Hver søndag fra den 19. april til og med den 7. juni. 

Læs mere og tilmeld dig:

http://www.dac.dk/da/service-sider/kalender/2015/april/gaatur-slotsholmen—en-oe-i-byen/

Skriv et svar