Værksted: Dyrk din borgerslyst

borgerlyst_logo

Hvornår har du sidst tænkt “Nogen burde gøre noget?” eller “Det her kunne man da gøre meget bedre?”. Og hvad gjorde du så selv? Hvis du kender fornemmelsen af at have en masse gode ideer til ting, der kunne blive bedre, men bare ikke rigtigt ved, hvordan du skal komme igang med at føre din ide ud i livet, er dette værksted noget for dig.

Værkstedet handler om alt det, vi selv som borgere kan være med til at forandre. Projekter, der startede med én borgers undren, nysgerrighed eller lyst til selv at gøre noget – og har udviklet sig til små folkebevægelser, bæredygtige socialøkonomiske virksomheder eller helt konkrete løsninger på noget, der tidligere var uoverskuelige samfundsudfordringer. Hvordan kom de igang? Hvordan bevarer de gejsten og fortsætter udviklingen? Hvad lever de af? Hvordan fik de andre med? Og vigtigst af alt: hvad kan du selv gøre for at komme godt igang. Enten med din egen ide eller din lyst til at støtte op om andres projekter?

Værkstedet er arrangeret af Samfundslaboratoriet Borgerlyst, der arbejder for at gøre det nemmere, sjovere og mere spontant at bruge sin handlekraft i hverdagen. Borgerlyst er et helt uafhængigt initiativ, startet af to helt almindelige borgere – Andreas Lloyd og Nadja Pass – fordi de gerne selv ville deltage mere aktivt i samfundet, men ikke kunne finde ud af, hvordan de kunne komme igang, hvis de ikke havde lyst til at gøre det gennem partier og foreninger. Derfor begyndte de at udvikle redskaber og metoder, der gør det nemmere at rykke på sine gode ideer og at finde sammen med andre om at føre ideerne ud i livet.

Alle er velkomne – så kom og vær med, uanset om du selv allerede har en god ide, du gerne vil have hjælp til at udvikle, eller du helst vil dyrke din borgerlyst ved at hjælpe andre med deres ideer.

Cafeen vil være åben under arrangementet, hvor der vil være mulighed for at købe aftensmad.

Arrangementet er gratis

Der er tilmeldingsfrist den 29.4.2015

>> Læs mere om udstillingen “Fællesskab din by”

Skriv et svar