Råderum – mobilt kontor for samtidskunst søger praktikant

Råderum – mobilt kontor for samtidskunst søger en praktikant i efteråret 2015 i krydsfeltet samtidskunst, kuratering og kommunikation.

Råderum er startet af kurator Charlotte Bagger Brandt og har til formål at udvide, udfordre, sprænge og pege på de konventionelle rammer for kunst – det være sig i det offentlige rum, på etablerede institutioner, i mødet med arkitekturen og byrummet eller igennem seminarer og enkelte events.

Vi søger en praktikant, der har lyst til at være en del af vores lille kontor og som har mod på at varetage forskellige formidlingsmæssige såvel som praktiske og administrative opgaver inden for kuratering, facilitering og rådgivning af samtidskunst. Helt konkret vil du komme til at arbejde med udvikling og vedligeholdelse af Råderums billedarkiv,opdatering af hjemmeside, fundraising, opsamling af materiale til vores kommende publikation samt koordinering af projekter. Du vil desuden  få erfaring med diverse kommunikationsopgaver, såsom sociale medier, artikelskrivning og PR.

Du skal gerne have interesse for samtidskunst, flair for formidling og interesse for at udvikle skriverier på en let og flydende måde med udgangspunkt i, til tider, svært tilgængeligt stof.

Råderum arbejder i øjeblikket på to store kunstprojekter: Copenhagen Art Week 2015 og byrumsprojektet PLACEMAKING. Som praktikant kommer du til at spille en central rolle i begge og vil få indblik i det kuratoriske arbejde, forståelse for facilitering af borgerinddragende processer samt mulighed for at skabe netværk.

Vi tilbyder et spændende arbejdsområde, som du kan få indflydelse på fra start til slut. Det kræver blot, at du har evner til at tænke kreativt, ud af boksen og samtidig kan være struktureret og strategisk.

I Råderum er vi et lille team, hvor alles bidrag og meninger bliver værdsat og på kontoret er der ikke langt fra idé til handling. Vi ser gerne, at du er hos os minimum 1-2 dage om ugen i ½ år. Praktikken er ulønnet.

Send en motiveret ansøgning og dit cv til Charlotte Bagger Brandt på: charlotte@nullraaderum.com

Læs eventuelt mere om os på www.raaderum.com eller på vores facebook.

mkh_sandy_smith_20140904_0132_WEB (1)Sandy Smiths performance under Copenhagen Art Week 2014. Foto: Matin Kurt Haglund.

 

Skriv et svar