WORKSHOP OG PERFORMANCE // A day in the life of a listener

SOUND__SPACE_Gruenrekorder-2Den indiskfødte kunstner Budhaditya Chattopadhyay arbejder med lyd, og hvordan vi som mennesker behandler og udforsker lyd i forskellige situationer.

I samarbejde med Overgaden afholder Budhaditya en workshop, hvor han involverer workshopdeltagerne i produktionen af lyd, og går i dybden med begrebet ‘Hyper Listening’, som en auditiv indgangsvinkel til at forstå og opleve lydkunst. Workshoppen involverer deltagerne i lyttemetoder med egen lydproduktion i og omkring Christianshavns nærmiljø. I forlængelse heraf kan man om aftenen opleve nye og gamle live performances af Budhaditya Chattopadhyay, heriblandt det kommende værk A day in the life of a listener, hvor han illustrerer nogle af de metoder, der er blevet diskuteret og anvendt i løbet af workshoppen.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding inden den 10. februar på: mail@nullbudhaditya.org

—————————————————

Thursday 13 February 1.30-8pm
WORKSHOP AND PERFORMANCE // A day in the life of a listener

The India-born artist Budhaditya Chattopadhyay works with sound and listening methodologies, and explores how we as human beings perceive and experience sound in different situations.

Together with Overgaden Budhaditya is conducting a workshop on the subject of sound art as praxis and genre, where he amongst other things unfolds the term ‘Hyper Listening’ as an auditive framework to practice sound art. The workshop challanges the participants to engage in listening methods coupled with sound production in and around the local community of Christianshavn. Later in the evening the participants can experience a live performance work by Budhaditya Chattopadhyay and experience the excerpts from an upcoming work A day in the life of a listener (Gruenrekorder), where he illustrates some of the methods discussed during the workshop.

The event is free, but requires sign-up before 10th of February on: mail@nullbudhaditya.org

Skriv et svar