Eccentric Exercise – International Contemporary Drawing

‘ECCENTRIC EXERCISE – International Contemporary Drawing’ præsenterer fire internationale, yngre kunstneres fortolkning af tegningens potentiale og selvstændige, symbolske sprog i samtidskunsten. Traditionelt forbindes mediet med en statisk tilstand, men i udstillingen brydes rammerne for hvad tegning kan og der opstår en personlig interaktion mellem kunstnernes tanker, følelser, deres kulturelt betingede narrativ og beskuerens egen forståelsesramme. Eksperimenterende værker gentænker papirets rolle i kunsten, og leger sig mod nye, overraskende formater. De deltagende kunstnere har skabt nye værker til udstillingen, som med minutiøse streger og i skæve dimensioner inviterer beskueren til refleksion og fremstår som en række visuelle bombardementer af indtryk – udtrykt på papir.

Eccentric exercise

Guy Goldsteins hovedværk er en aflang fragmenteret visualisering af en synthesizers lydbølger og i Sara Bichãos 2×2 meter store værk ‘Plant’ udgør papirets folder det grafiske element og værket i sig selv. Tuguldur Yondonjamts omformulerer på magisk vis skakspilleres bevægelser og træk til landskaber af fossiler, mens Ivana Ivkovic? bevæger sig omkring magtforholdet og poesien, der opstår mellem mand og kvinde. Fælles for de meget personlige værker er en umiskendelig præcision og et, mere eller mindre implicit, søgen efter et midtpunkt.

Titlen ‘ECCENTRIC EXERCISE – International Contemporary Drawing’ henviser til den individuelle øvelse, det kollektive møde og den fælles proces, kunstnerne har gennemgået op til udstillingen. Tanker former sig til skitser, som udvikler sig til konstruktive diskussioner og senere til de endelige værker. Kunstnerne mødtes under et residency ophold hos Residency Unlimited i New York, foråret 2012, hvor en fælles kærlighed for fortolkning og formidling af menneskets eksistentielle følelser dannede grobund for dette samarbejde, som nu manifesterer sig i en udstilling hos Les Gens Heureux i København.

Udstillingen er realiseret med støtte fra Indre By Lokaludvalg og Den Israelske Ambassade.

Les Gens Heureux, Store Strandstræde 19, 5.tv. København K.

Åbent torsdage 16-19 og lørdage 11-15 til og med d. 10 november.

Skriv et svar