Seminar på Fotografisk Center

…Om applikationsfotografi og sociale mediers indflydelse på fotografi i dag

jacob_fuglsang_mikkelsen

Torsdag den 13. juni inviterer Fotografisk Center i samarbejde med Copenhagen Photo Festival, DJ: Fotograferne og fotograf Jacob Fuglsang Mikkelsen til seminar om fotografi, applikationer og sociale medier.

Der var nærmest oprør i fotoverden, da det digitale fotografi kom frem, men mindst lige så voldsomt er det skred, der nu sker med alle de nye applikationer til mobilt fotografi. Fotografiet mister sin dokumentariske karakter, idet alt nu ses gennem fastlagte filtrere, mener nogle. Man kan ikke lave kunst med halvautomatiske fotofiltre og skematiske applikationer, mener andre. Men uanset hvad der er op og ned i den debat, har udbredelsen af apps som Hipstamatic og sociale medier som Instagram fået folk til at fotografere som aldrig før.

I bogen Kedelige Billeder skriver Mette Sandbye: ”Fotografiet kan, som intet andet medie, åbne vores øjne for hverdagslivets oversete detaljer, særheder og poetiske tildragelser.” Har det været en sandhed i fotografiet siden 1960erne, kan man sige, at det er blevet endnu mere rigtigt efter almindelige mennesker i stort antal nu er begyndt at dokumentere deres hverdag og dele den med andre via de sociale medier. Samtidig kan den stigende interesse for at fotografere måske øge opmærksomheden omkring både presse- og kunstfotografi. Men hvor går grænsen?

Blandt oplægsholderne er fotograferne Lars Bech, Nicolai Howalt og Jacob Fuglsang Mikkelsen samt kunstkritiker og forsker Mette Sandbye. Seminaret Hipstamatic, Instagram og sandheden i fotografiet – applikationsfotografi og sociale mediers indflydelse på fotografi i dag bliver modereret af Kristine Kern fra Fotografisk Center.

Tilmelding til seminaret på Fotografisk Center torsdag den 13. juni kl. 17 – 19 på 33930996 eller info@nullphotography.dk

Skriv et svar