Oplæsning & diskussion: Joen Vedel, “Sammenbrudsstykker” på bureau publik

Joenvedel_flyer

“Alle jeg taler med føler sig forpustede, samfundet omkring dem ændrer sig i et sådan tempo at det ikke længere er muligt at bevare et overblik over situationen, som forværres dag for dag. Tusindvis af familier kører lige nu på de sidste reserver, ældre mennesker har ikke råd til medicin, og børn og børnebørn går sultne i seng. Befolkningen lever i konstant uvished for hvad morgendagen vil bringe, alt fremstår skrøbeligt og uklart. Dette skaber naturligvis nervøsitet blandt mange mennesker, og de fleste forsøger at bevare roen ved kun at fokusere på én dag af gangen. Når jeg spørger mine græske kammerater hvad der er sket siden februar måned, slår de ud med armene – hvor skal de begynde?”

Fra Joen Vedel, Sammenbrudsstykker – dagbog fra Athen, Nebula, 2013

Joen Vedel er billedkunstner uddannet fra Kunstakademiet i 2011. Han udstiller, arrangerer workshops, underviser og bliver selv undervist. Han er en del af forskellige kollektiver og grupper, hvoraf nogle arbejder med kunst og andre med politik. Nogen gange mødes disse to felter også i hans praksis. Han skrev denne bog under to ophold i Athen i 2012 og 2013. 

Arrangementet finder sted torsdag 13 juni kl. 19 hos

bureau publik, Vesterbrogade 111 st., 1620 København V

 

 

 

Forfatter: bureau publik

bureau publik er et sted for kunstneriske og diskursive aktiviteter, der forsøger at forstå den nuværende situation. Omdrejningspunktet er de seneste års protester i USA, Nordafrika, Mellemøsten og Europa, der har skabt nye modstandsformer og en ny kapitalismekritik i kampen mod den neoliberale håndtering af den finansielle krise og dens konsekvenser for almindelige mennesker. Ved hjælp af kunstens forestillingsevne er bureau publik med til at generere betydninger og perspektiver, der peger på andre måder at indrette verden på. Projektet er initieret af publik, der siden 2005 har arrangeret midlertidige kunstprojekter i Københavns offentlige rum, og drives af kuratorerne Katarina Stenbeck og Johanne Løgstrup. bureau publik realiseres med støtte fra Statens Kunstråd.

Skriv et svar