Indisk topforfatter med tvist af humor

Namita Gokhale er leder af en af verdens største og kontroversielle
litteraturfestivaler og har viet sit liv til at sprede litteraturen på tværs af
landegrænser. 16. april kan hun opleves i København i Pressen, Politiken.

BW

Hør Namita Gokhale tirsdag 16. april kl. 17 til Politiken Plus arrangementet i Pressen, Politiken, Vester Voldgade 33, porten, København V

Her vil Gokhale i en lille time fortælle om sit forfatterskab, litteratur, sprog og kultur – og Indiens relationer til resten af verden.

Efterfølgende indbyder hun til spørgsmål og dialog med publikum.
Pluspris 65 kr. + gebyr 10 kr
Pris for andre 95 kr. + gebyr 10 kr.
Køb billetter på www.politiken.dk/plus under ‘Arrangementer’

Om Namita Gokhale
Indien er et land bestående af 1,2 milliarder mennesker. Til gengæld er det et fåtal, der har et talent for det skrevne ord på niveau med Namita Gokhale, en af landets største forfatterdøtre.
Siden romandebuten med ‘Dreams of passion’ i 1984 har 56-årige Gokhales pen produceret fem romaner og et indisk ocean af noveller og essays.Torsdag 16. april er der mulighed for at opleve den kendte forfatter i levende live, når hun gæster Pressen.

Et gennemgående træk i Namita Gokhales karriere er trangen til at brede litteraturen ud over Indiens grænser. Hun er grundlægger af en af verdens største litteraturfestivaler, Jaipur Literature Festival, men har også skabt festivaler i Bhutan (‘Mountain Echo’) og i Nepal (‘Kathmandu Literary Jatra’). Hun var også hovedkraften bag ‘The Africa Asia Literary Conference’ i 2006. Endelig er hun sekretær for det indiske kulturministeriums udvalg Indian Literature Abroad, som står for oversættelse og promovering af indisk litteratur i udlandet.

Gokhale blev som 35-årig diagnosticeret med kræft, men overvandt sygdommen. Hendes mand, Rajiv Gokhale, døde til gengæld et par år senere. Den energiske kvinde lader til at have tacklet modgangen med udpræget brug af humor i litteraturen.
‘Dreams of passion’ er en satire over seksuel undertrykkelse i Mumbais elitære samfundsklasse, og den følgende udgivelse, ‘Gods Graves and Grandmother’ er en ironisk fabel omkring gadelivet i Delhi. I senere udgivelser fortsætter hun i sporet ved sine nytænkende beskrivelser af kvindelivet i Indien.

Namita Gokhales besøg i Danmark er arrangeret af Det Danske Kulturinstitut og er en del af kulturprojektet ’India Today – Copenhagen Tomorrow’ og er støttet af Lufthansa og M-fonden.

Skriv et svar