Kunstens omvendte økonomi: Hvordan bliver man en succesfuld kunstner?

”Hvordan bliver man succesfuld kunstner?” er det centrale spørgsmål for dette kollokvium og præsentation af bogen Konstens omvända ekonomi skrevet af en række forskere fra Uppsala og Stockholms universitet. Kollkviet omhandler den specielle økonomi, som præger kunstens verden, og som ikke kun er baseret på penge. Via undersøgelser over de seneste 50 år peges på de forhold – kunstnerlig status, uddannelse og kulturel kapital – som også værdisættes inden for kunstfeltet og dets uddannelser. På baggrund af undersøgelserne diskuteres de strukturelle aspekter omkring kunstuddannelserne i Sverige, og hvordan kunstnerne har fået en sådan succes, at de f.eks. er blevet stipendiater ved Kunstakademiet, projektmodtagere fra ”Konstnärsnämnden”, professorer på Kungliga Konsthögskolan og repræsenteret i f.eks Moderna Museets samling.

Oplægsholdere
Professor Donald Broady og

Docent Mikael Börjesson, Uppsala Universitet

 

Discussants
Kunstnerisk leder Kirse Junge-Stevnsborg, Den Frie Udstillingsbygning
Kunstner og studieleder Lars Bent Petersen, Det Kongelige Danske Kunstakademi
Professor Kristian Larsen, Aalborg Universitet og
Professor Bent Olsen, Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet


Sted: Auditoriet i Hirsprung, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Peder Skramsgade 2 A, 3 sal, København

Tid: Den 9. april kl. 13.00-15.30

Alle er velkomne!

Arrangementet arrangeres i samarbejde mellem Hexis. Forum for Samfundsvidenskabelig Forskning, Det Kongelige Danske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi.

Skriv et svar