Nikolaj Kunsthal søger en praktikant til formidlingsafdelingen hurtigst muligt

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du mod på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Om Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal viser den nyeste, internationale samtidskunst i en af byens ældste bygninger. Beliggende i hjertet af København præsenteres årligt 5-7 overraskende, kritiske og eksperimenterende udstillinger, som skaber gode oplevelser og stof til eftertanke, fordybelse og debat. Samtidskunsten er ofte tværfaglig i sit udgangspunkt og tildeler publikum en aktiv og undersøgende rolle. Sociale, politiske, historiske, etiske og æstetiske spørgsmål udgør et dialektisk afsæt for udstillingernes kunstneriske udsagn og den oplevelse og erkendelse, som publikum har mulighed for at møde via kunsthallens samlede formidlingsvirksomhed. Både udstillingstilrettelæggelse, PR, lærings- og formidlingsaktiviteter sigter mod at belyse disse kontekster så demokratisk som muligt.

Hvad søger vi
Som praktikant i formidlingsafdelingen vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber.

Fokus i formidlingspraktikken
Vi søger en, der vil involvere sig udstillingernes kunstfaglige, formidlingsfaglige og koordinerende arbejde, samt Nikolajs administrative og generelle arbejde med formidling og læring. Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i og erfaring med arbejdet med samtidskunst i et krydsfelt mellem kuratering og formidling.

Der vil være mulighed for at blive koblet på Nikolajs bidrag til det tværmuseale forskningsprojekt om medborgerskab, som nu er gået ind i sin anden fase. I den forbindelse skal Nikolaj udvikle sit bidrag til projektet, og belyse hvordan udstillingsmediet kan defineres og udnyttes i forhold til en relevant medborgskabsdiskurs.

Der vil ligledes være mulighed for at blive koblet på Nikolajs igangværende Outreach-projekt; SKIS Sæt kulturen i spil, hvor Nikolaj Kunsthal indgår i et 4-årigt samarbejde på tværs af 6 kommuner omkring iværksættelsen af kulturtilbud, som borgerne er med til at skabe. Nikolaj samarbejder med Københavns kommune og Folehaven i Valby, hvor vi er i gang med at opstarte et kunst-pilotprojekt i samarbejde med en gruppe børn og unge der bor i Folehaven.

En af dine primære opgaver vil bestå i at være med til at udvikle undervisningsmateriale til den kommende udstilling ” Waiting for God” af den Sydafrikanske kunstner Tracey Rose. Undervisningsmaterialet består i en undervisnings-app, der giver eleverne mulighed for at undersøge udstillingens tematik med forskellige vinkler, og vil indeholde en række spørgsmål som efterfølgende behandles og diskuteres.

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Kontakt
Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger, med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget er du velkommen til at kontakte formidlings- og undervisningsassistent Irene Folsach på telefon: 33181796 eller email:

undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk
Send din skriftlige praktikansøgning snarest muligt til: undervisning2@nullnikolajkunsthal.dk

Ansøgningsfrist: den 26.september 2012

Vi glæder os til at høre fra dig.
For yderligere information om Nikolaj Kunsthal: www.kunsthallennikolaj.dk

Med venlig hilsen
Kunsthallen Nikolaj
Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Skriv et svar