Kunst i Kantinen på Statens Museum for Kunst

Pieter Bruegel den Ældre, Fastens Strid med Fastelavn, Ca.1550-60

 

SMK inviterer til en ny form for forelæsninger under overskriften “Kunst i Kantinen”. Forelæsningerne er til alle dem, der er sultne på lækker suppe og dybdegående viden om moderne kunst. Mens suppen simrer, introducerer museets forskere og formidlere udvalgte værker som eksempel på særlige tematikker, tendenser, problematikker og konsekvenser inden for den moderne kunst og samtidskunsten.

 

Den amerikanske kunstner Robert Smithson er omdrejningspunktet 16. maj. Smithson udlagde i et interview begrebet polemisk entropi som Humpty Dumpty. Humpty Dumpty som billedet på en gang på struktur og uorden. Han var dybt optaget af geologi og naturvidenskab og især af entropi, som et udtryk for den samlede uorden eller tilfældighed i et system. Med afsæt i værket Eight-Part-Piece undersøger formidlingschef Berit Anne Larsen det termodynamiske begreb entropi og hvad det betyder for Smithsons opfattelse af at skabe et værk og rollen som kunstner.

Efter forelæsningen serveres suppen i museets medarbejderkantine, hvor der også er tid til spørgsmål og debat.

Hvornår: Onsdag d. 16. maj kl. 18-20

Hvor: Statens Museum for Kunst. Vi mødes i museets forhal.

Pris:75 kr. (Studerende og medlemmer af Museumsklubben 50 kr.) Suppe og en øl eller sodavand er inkluderet i prisen.
Billetter købes hos Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/andet/24056/kunst-i-kantinen-robert-smithson-begrebet-entropi/

Kommende Kunst i Kantinen arrangementer:
30/5 Asger Jorn: I begyndelsen var billedet
13/6 Danh Vo: Den materialiserede historie
12/9 Palle Nielsen: Menneskets eksistens
26/9 Elmgreen & Dragset: Det adfærdsregulerede begær

Skriv et svar