Klub Kurz 22/3: Fire af de fineste kortfilm

Programmet til KLUB KURZ’ filmvisning torsdag den 22. marts er nu klart, og vi kan byde på en aften med en række af vidt forskellige kortfilm. Der bliver både plads til dem, der sætter pris på æstetik, men også dem, der elsker det grimme og afskyvækkende.

GHOST (2011) er en fortælling, som ignorerer alle regler inden for almen fortælleteknik. Helt uden dialog og med fokus på stemning og atmosfære bliver karakterernes indre univers afspejlet og historien fortalt. Resultatet er en ekspressiv og eksperimental kortfilm med et stærkt visuelt univers.

Instruktør: Tobias Boesen
Længde: 8 min.

Ghost

Ghost 2

SPRINGET (2010) er en fryd for øjet. Med smagfuld æstetik og poesi fortælles historien om at være ny i byen – som til tider kan være usikkert og ensomt. Vi møder en pige, som står på toppen af en bygning og skuer ud over byen – tydeligt oprevet og splittet omkring sin fremtid. Hvert minut føles som et år, mens hun forsigtigt kigger ud over kanten og ned – langt, langt ned på gaden. Filmen har vundet prisen Skarpeste Skud på Medievidenskabs filmfestival – Guldægget – i Odense og er siden blevet vist på Flensburger Kurzfilmtage i Tyskland.

Instruktør: Jørgen Bjørn Hansen
Længde: 9 min.

Springet

PAUSE: 10 min.

THE SAGA OF BIÔRN (2011) er en kreativ og flot udført animationsfilm om en viking med store ambitioner – at dø værdigt, så han kan komme til Valhalla. Her kan han blive belønnet med druk og udskejelser på ægte vikingemanér! Biôrn, som er vikingens navn, har besluttet sig for at opnå sit mål ved at dø i en hæderfuld kamp. Han finder dog hurtigt ud af, at det ikke er ligetil at dø på den helt rigtige måde.

Instruktør: Benjamin Kousholt
Længde: 7 min.

The Saga of..

DET SORTE FÅR (2011) ligner til at starte med en simpel fortælling om en ganske almindelig mand ved navn Robert. Det skal dog vise sig, at denne almindelige mand lever et dobbeltliv. I det ene liv er han en velfungerende ægtemand, familiefar og forretningsmand. I det andet liv holder han sin storebror Magnus indespærret i et barrikaderet hus på landet.

Instruktør: Søren Grinderslev
Længde: 20 min.

Det sorte får

Følg med på siden her: www.facebook.com/klubkurz

Eller på bloggen her: klubkurz.wordpress.com

KLUB KURZ er en månedlig filmklub på Husets Café. Den 3. torsdag i måneden viser KLUB KURZ kortfilm og andre mindre filmproduktioner af både upcoming og mere etablerede filmfolk. Genrerne spænder bredt. Vi viser både animationsfilm, små dokumentarer, musikvideoer og meget andet.

Dørene åbner kl. 19.00 i Husets Café. Stemningen er afslappet, og der er indlagte pauser, hvor du kan hente forsyninger i baren. Efter filmvisningen spiller vi musik, snakker film og hygger os, indtil baren lukker.

Husets Café ligger på stueetagen i Huset i Magstræde. Indgangen finder du på Rådhusstræde 13, lige når du kommer igennem porten.

Skriv et svar