MIE OLISE: DEN TAVSE STATION i Nikolaj Kunsthal


Med Den Tavse Station tager Mie Olise os med på en dobbelt-sporet ekspedition fra det virkelige Mors og det fiktive Jante til Holland og Newfoundland og hjem igen – en udstilling der konstant krydser sporene mellem fiktion og virkelighed.
Det er den hidtil største udstilling af Mie Olise, samt den første i København.
Den Tavse Station er en stor installation, der væver to rejser sammen. Kunstnerens spor relaterer sig på forskellig vis til den litterære figur Espen Arnakke, som dels er hovedpersonen i Aksel Sandemoses berømte selvbiografiske værk En flygtning krydser sit spor, dels navnet på et skib, som kunstnerens far byggede i 1977, siden solgte og tabte sporet af.
Installationen Den tavse Station består af en togstation i fuld skala – togstationen som går igen i flere af Sandemoses litterære værker. Den forladte togstation samler dermed Olises to ekspeditioner: Der er skibsmaster mellem skinnerne, en kakofoni af lyde, historier fra de mange ejere af skibet og Arthur Ludlow, der med kraftig newfoundlandsk accent beretter om sin fars og Sandemoses venskab.
Publikum inviteres til at gå ind på togstationen eller sætte sig på perronen og lytte til de mange lydspor. På udstillingen finder man desuden en række mindre installationer, bl.a. et sejl med konstruktionstegningerne af skibet broderet i 1:1 hængende fra en trapez, en installation med to forbundne pladespillere, samt et kæmpe maleri af en død sneugle i en kagedåse. Installationerne tager afsæt i de to rejsers spor og især dér, hvor de krydser hinanden.

Fernisering fredag den 9. marts kl. 17

Gratis omvisninger udvalgte lørdage i udstillingsperioden. Tilmelding er ikke nødvendig.

Se mere på http://kunsthallennikolaj.dk/

Skriv et svar