Ekko præsenterer: Filmkunstnere i tiden

Leth, Boe, Arcel, Sidse Babett, Joachim Trier, Brügger, Lindholm. Oplev en perlerække af filmfolk på Ekkos sommerkurs i Ebeltoft!

Til sommer træder Filmmagasinet Ekko ud af spalterne – og medbringer en række af de filmstjerner, som vi normalt skriver om.

Under titlen ”Ekko præsenterer: Filmkunstnere i tiden” står den på filmdiskussion, forpremierer og eksklusive master classes på Filmhøjskolen i Ebeltoft.

Kurset løber af stablen 24.-30. juni. Chefredaktør Claus Christensen og Ekkos redaktion vil lede slagets gang. Billetter til kurset kan købes her.

PROGRAMMET FOR EKKOS SOMMERKURSUS 24.-30. JUNI:

Jørgen Leth & Christoffer Boe: Den kunstneriske proces
To af dansk films mest stilbevidste instruktører er gået sammen. De giver et indblik i deres kunstneriske samarbejde om spillefilmsprojektet The Expatriate.

Sidste Babett Knudsen: Det gode skuespil
Den bramfri skuespiller tager et afbræk fra optagelserne til tredje sæson af Borgen for at tale om godt skuespil.

Vinca Wiedemann: Susanne Biers nye komedie
Vi holder snigpremiere på Susanne Biers imødesete komedie Den skaldede frisør. Biers tætte samarbejdspartner, konsulenten Vinca Wiedemann, fortæller om tilblivelsen, og vi prøver at få Susanne Bier, der er på optagelse i Afrika, med på videolink.

Nikolaj Arcel: Manuskriptets anatomi
Instruktøren, der vandt en Sølvbjørn for bedste manuskript i Berlin med En kongelig affære, dissekerer det gode manuskript.

Joachim Trier: Oslo, 31. august og norsk nybølge
Nordens mest interessante unge filmskaber lige nu er norske Joachim Trier, og han vil fortælle om sine to mesterværker, Oslo, 31. august og Reprise.

Tobias Lindholm: Kapringen og ”reality rules”
Lindholm bragte den hårdtslående virkelighed tilbage på lærredet med R og er snart klar med Kapringen, hvor Pilou Asbæk spiller en skibskok, der bliver kidnappet af pirater spillet af somaliske drenge med AK-47’ere.

Jonas Elmer & Rune Tolsgaard: IRL og impro-metoden
Elmer og den tidligere Angora-dreng Rune Tolsgaard præsenterer deres kommende projekt IRL. Filmen bygger på den improvisationsmetode, som Elmer også brugte i sin kultdebut Let’s Get Lost.

Mads Brügger: Performativ journalistik
Manden bag Ambassadøren og Det røde kapel er et af den danske dokumentarbølges hovednavne og forelæser på kurset om sin særlige ”performative journalistik”.

Kristian Selin Eidnes Andersen: Masterclass i filmmusik og lyddesign
Lars von Triers faste komponist Kristian Selin Eidnes Andersen giver en master class i et område, som sjældent belyses: filmmusik og lyddesign.

Skriv et svar