±0 – plus minus nul af Christoph Marthaler. En international co-produktion på Det Kongelige Teater

Forestillingen spiller på Skuespilhusets Store Scene 7., 8. og 9. november kl. 20.00                                                                 Pris: 75-395 kr.

Køb billetter på http://kglteater.dk/Alle_forestillinger/11_12/Skuespil/Plus_minus_nul.aspx

HUSK AT  STUDERENDE KAN FÅ 50% RABAT PÅ VISSE BILLETTYPER, LÆS MERE PÅ WWW.KGLTEATER.DK/STUDIE

Unik mulighed for at opleve teater i verdensklasse, når europæisk succeseksperiment kommer til Danmark

Det Kongelige Teater har arbejdet sammen med en række af Europas fremmeste teaterhuse for at skabe en forestilling ud over det sædvanlige. Instruktøren Christoph Marthaler, der I løbet af de sidste 20 år har etableret sig som en af Europas mest anerkendte teatermagere, er udvalgt som kunstnerisk bagmand. Efter en succesfuld tur rundt i Europa ankommer projektet nu med tre opførsler til Skuespilhuset.

Grønlandsforestillingen ±0 – plus minus nul kommer nu til Store Scene i Skuespilhuset. Politiken gav forestilingen fem hjerter ved premieren i Nuuk tidligere i år.

Christoph Marthaler tog i foråret 2011 til Grønland for at afprøve tilstanden ±0 på kroppen. Sammen med scenografen Anna Viebrock, sin egen gruppe skuespillere og lokale kunstnere fra Thule, Nuuk og Uummannaq skabte han en forestilling på verdens største ø. Ved ankomsten udtalte han om projektet:
”Det skal blive et stykke teater, som bliver til i Grønland, båret af de forskellige erfaringer, ensemblet og jeg vil gøre i den kommende tid. Med os selv og med de fortællinger og den musik, vi kommer til at møde i løbet af vores ophold. Det skal ikke være en aften om Grønland, men om en fascination.”

±0 – plus minus nul er grænselandet mellem det solide og det flydende, mellem fast grund og tynd is. Få steder har mere erfaring med denne gråzone end Grønland, hvor ekstreme naturforhold og social isolation er hverdag og hvor forskellen mellem plus og minus kan betyde forskellen mellem liv og død. Hvordan omstiller man sig, når grundlaget smelter? Hvor finder man holdepunkter, når både det politiske og det fysiske landskab er i forandring?

En co-produktion mellem:  Det Kongelige Teater,  Volkbühne am Rosa-Luxemburg-Platz, Berlin, Wiener Festwochen, Bergen International Festival, Théàtre de la Ville, Paris, Festival d’Automne à Paris, Stockholms Stadsteater, London 2012 Festival, Edinburgh International Festival, Kampnagel, Hamburg og Centro Dramático Nacional, Madrid

Skriv et svar