SPIL DANSK DAGEN på CaféTeatret med Josefine Klougart og Nikolaj Zeuthen & Skammens vogn

SPIL DANSK DAGEN bliver på CaféTeatret fejret med to lovende danske forfattere og et finurligt band. Josefine Klougart har med bare to romanudgivelser allerede markeret sig som en vigtig stemme i dansk litteratur og var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2011. Nikolaj Zeuthen har med udgivelser inden for så forskellige genrer som tegneserier, digte og musik vist sig som et multitalent. Han optræder således også i bandet Skammens Vogn sammen med musikerne Oliver Hoiness og Jacob Millung. Deres musik befinder sig i et naivistisk og legende univers understøttet af elementer af indierock, techno og folk i skramlet lo-fi-stil.

Josefine Klougart (f. 1985) har læst Kunsthistorie og Litteraturhistorie på Århus Universitet og dimitterede fra forfatterskolen i 2010. Hun debuterede i 2010 med romanen ”Stigninger og fald” om hendes hjemstavn Mols, som hun blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for i 2011. Hun vandt tidligere i år The RoyalPrize for Culture. I januar 2011 kom hendes anden roman ”Hallerne” om begær og et destruktivt forhold mellem en mand og en kvinde.

Nikolaj Zeuthen (f. 1977) er Cand.mag i Dansk og har skrevet en Ph.d-afhandling om fiktion og bevidsthedsfilosofi. Han debuterede i 2009 med digtsamlingen ”Oliebål” og har i 2010 udgivet romanen ”Verdensmestre”, der begge med en humoristisk kant kredser om det absurde og til tider tåkrummende ved livet i en børnefamilie. Tegneserien ”Hvad synes du om dansk litteratur?” udkom ligeledes i 2010.

SKAMMENS VOGN er ikke som de andre. Nikolaj Zeuthens tekster spejler genkendelige hverdagssituationer, som får et overraskende og absurd vrid. Oliver Hoiness (Kira Skov Band) og Jacob Millung (Moi Caprice) leverer en eksperimenterende og underfundig musikalsk ramme omkring Zeuthens tekster. Deres debut ”Bilerne kører” udkom i 2008.

Hvornår? Torsdag den 27. oktober klokken 20

Hvor? CaféTeatrets CaféScene, Skindergade 3, 1159 København K

Pris: 50 kroner i døren

Vi åbner klokken 19.

 

Skriv et svar