Forfatter og filminstruktør Emmanuel Carrère på International Forfatterscene

Den franske forfatterstjerne Emmanuel Carrère besøger Den Sorte Diamant

Emmanuel Carrère (f. 1957) er et stort navn i Frankrig. Han har udgivet en række prisbelønnede bøger og er derudover en højt estimeret filminstruktør. Mød ham på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant tirsdag 27. september kl. 20

På romanfronten er Carrère i år aktuel på dansk med den halvbiografiske roman “Andre liv end mit” (Frankrig 2009), og det er det værk, han vil tage udgangspunkt i på International Forfatterscene. I år er han samtidig på alles læber i de franske litterære kredse med hans seneste værk “Limonov”, som har fået rosende anmeldelser og er blevet nomineret til adskillige priser. “Limonov” udkommer på dansk i foråret 2012 på forlaget Tiderne Skifter.

Carrère droppede at skrive fiktion, da han blev vidne til to livstragedier, som er omdrejningspunktet i “Andre liv end mit”. Værket er derfor blevet udnævnt til et mesterstykke i den romangenre, man kalder autofiction. En betegnelse, der kommer af blandingen mellem genrerne fiktion og autobiografi (selvbiografi).

Handlingen i “Andre liv end mit” begynder på Sri Lanka i 2004, hvor Emmanuel Carrère holder juleferie med Hélène og deres sammenbragte børn i et forsøg på at puste liv i et lidt træt forhold. De tænker begge, at denne ferie nok bliver deres sidste sammen. Så kommer tsunamien. Som de overlever. I første omgang er de lykkelige over at være sluppet uskadt, men rystes kort efter af mødet med en fransk familie, hvis lille datter er druknet. Efter parrets hjemkomst til Frankrig følger snart en anden død. Juliette, Hélènes søster, taber kampen mod en kræftsygdom. Carrère, beslutter sig for at skrive historien om hendes liv, og frem vokser et ømt og nøgternt portræt, både af Juliette og hendes verden – og af fortælleren selv.

“Andre liv end mit” er i Fyens Stiftstidende kaldt “en oprigtig skildring af de katastrofer, der kan ramme dig og mig – ikke i fiktionens, men i den virkelige verden. Resultatet er til at græde over – bogstavelig talt – og til at få håb af. Smukt sprog, tæt på virkeligheden”.

Carrère har stået bag filmatiseringer af flere af sine værker – både som instruktør og manuskriptforfatter – hvoraf “La Moustache” (bog 1986, film 2005) opnåede stor international succes.

På International Forfatterscene vil Emmanuel Carrère tale om sine værker, og det bliver derfor en samtale om tab, om at turde sige ja og om at bruge filmens sprog til at formidle historier. Han interviewes af journalist og vært på DR’s Kulturnyt Tore Leifer. Interviewet foregår på fransk med løbende oversættelser til dansk.

Efter arrangementet serveres et glas vin og et stykke chokolade fra Summerbird.

Køb billet på billetlugen: http://www.billetlugen.dk/andet/18837/emmanuel-carrere/

Pris: 110 kr. /stud. 60 kr. / Diamantklub 70 kr.

Læs mere: http://www.kb.dk/da/dia/forfatterscene/110927_carrere.html

Arrangeret i samarbejde med forlaget Tiderne Skifter, Den Franske Bogcafé og Det Franske Institut.

Skriv et svar