Vitale Arkiver: Stemmen som følelsesgenerator – på næste fredag

Program:

13.15-13.25: Velkomst v. Anna Lawaetz, phd stipendiat LARM

 

13.25-14.05: Stemme og patos v. Jette Barnholdt Hansen, Institut for medier, erkendelse og formidling

Oplægget giver en kort historisk introduktion til retorikkens patos-forståelse. Hernæst fokuseres der på stemmens følelsesmæssige virkning i mundtlig kommunikation. Denne vokale patos-effekt er ofte forbundet med paralingvistiske signaler, der ubevidst påvirker publikum i form af en empatisk sansning af talerens følelsesmæssige stemning o.a., hvilket både kan understøtte og modsige det semantiske indhold i hans/hendes ytringer. Der vil indgå eksempler i oplægget.

14.05-14.10 Pause

14.15-15.00 Stemme, krop og følelser

v/ Anne-Lise Gabold, skuespiller

Skuespiller Anne-Lise Gabold, der har arbejdet internationalt med bl.a. Peter Brook, har indgående undersøgt?stemme, krop og følelser bl.a. gennem Suzuki-Tadashimetoden (http://www.scot- suzukicompany.com/en/) og systemet Alba-emoting i forhold til teaterformidlingssituationen. Gennem små demonstrationer vil vi få en indføring I en særlig stemmeteknik, der henter inspiration fra en religiøs forståelse af mennesket.

15.00-15.30 Den intime radiostemme – med antropologen i radiostudiet

v/ Sandra Lori Petersen, cand. scient i antropologi

Gennem interview og feltstudier ved en flersproget communityradiostation i Montreal, Canada har Sandra Lori Petersen undersøgt hvordan radioværter skaber rum for fællesskab gennem deres stemmebrug. Rum, som kan virke medierende i et ellers konfliktfyldt landskab på grund af den specifikke stemme som skaber rammerne for det.

15.30-16.00 Debat og afrunding

 

Skriv et svar