I morgen (fredag den 5.) på DOX

Den 4. til 14. november 2010 er den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX på programmet i København for 8. gang. I år dækker kukua festivalen.

Battle in Heaven (www.cphdox.dk)

Weekenden indledes i morgen med masser af interessante dokumentarer og events på CPH:DOX. Her er et lille udpluk af fredagens program.

Den mexicanske Battle in Heaven (2005, IMDb) er en af de Harmony Korine-kuraterede film på CPH:DOX. Filmen, der var nomineredet til De Gyldne Palmer i Cannes, er en af Korines yndlingsfilm fra det sidste årti.

Bag filmen står instruktøren Carlos Reygadas, som, ifølge pressematerialet, har skabt et både hyperrealistisk og drømmeagtigt univers. Filmens plot kredser om en chauffør, der, efter at have indledt et seksuelt forhold til en rig generals datter, bliver lokket ud i alt muligt snavs.

Battle in Heaven vises fredag den 5/11 kl. 16.45 i Cinemateket og igen samme sted mandag den 8/11 kl. 21.30. Du kan købe billetter til filmen på www.cphdox.dk.

Shout (www.cphdox.dk)

Shout (2010) er en hollandsk produktion om de to drenge Ezat og Bayan, der, skønt de betragter sig selv som Syrere, er vokset op som statsløse i de israelsk besatte Golan-højder.

Da de bliver 18 opstår muligheden for at studere i Damascus, en by der, set fra Ezats og Bayans perspektiv, er en ren festcentral. Til gengæld betyder rejsen til Damascus også et farvel til familierne derhjemme.

Shout er en film om frihed, men også om de umenneskelige følger af den hårde konflikt mellem Israel og de omkringliggende lande. Begge dele set og oplevet gennem Ezats og Bayans sympatiske øjne.

Shout kan ses i Empire fredag den 5/11 kl. 17.30, i Dagmar torsdag den 11/11 kl. 19 og sidste gang søndag den 14/11 i Posthus Teatret. Du kan købe billetter til filmen her.

Enjoy Poverty (www.cphdox.dk)

I Enjoy Poverty (2009, IMDb) følger vi den hollandske kunstner Renzo Martens på mission i Congo. Her spreder han det provokerende budskab: Enjoy Poverty – et budskab der iscenesætter fattigdom som et kapitalistisk produkt på linje med Coca Cola og Britney Spears, hvor det er dem, der sælger “produktet”, der løber med profitten.

Enjoy Poverty er en del af CPH:DOX’ filmserie om fattigdom og kan ses fredag den 5/11 kl. 19 i Dagmar, mandag den 8/11 kl. 19 på Borups Højskole (med efterfølgende paneldebat) og lørdag den 13/11 kl. 16.30 på Teater Grob.

Fredagen byder også på bl.a. Lemmy, den hårdtslående frontfigur i Motörhead, og to timers gyldne tv-øjeblikke udvalgt af Brügger & Bertelsen fra Den 11. time. Du kan se hele fredagens program på www.cphdox.dk.

Skriv et svar