Masterclass om Nikolai Astrup

Gl Holtegaards aktuelle udstilling er med den norske kunstner Nikolai Astrup.

Nikolai Astrup (1880-1928) er en af de betydeligste malere i norsk kunsthistorie. I hans poetiske billeder finder vi et af symbolismens mest personlige udtryk for hjemmet og kærligheden. Mens samtidens store malere som Edvard Munch og J.F. Willumsen orienterede sig mod storbyens internationale publikum, søgte Astrup tilbage til rødderne i hjemstavnen Jølster nord for Bergen. Her fandt kunstneren inspiration til sine drømmende billeder af landskabet, hjemmet og familien og skabte et af de stærkeste udtryk for den nordiske folkesjæl.

Få hele historien om Nikolai Astrup når professor i kunsthistorie ved Bergens Universitet Gunnar Danbolt giver masterclass på Gl Holtegaard, torsdag d. 16. september kl 17.

Husk dit studiekort! Studerende ved de æstetiske fag på KU får 50% rabat på entréen.

Skriv et svar