En ged og et træ og en mand og noget trækul

Kukua.dk er på filmfestival i Tjekkiet. Læs alle indlæggene her.

Le Quattro Volte / The Four Times (IMDb) fra Italien er en film, der er holdt helt uden replikker. Den blev først vist på Cannes i år, og nu altså også i Karlovy Vary. Den handler om en gammel gedehyrde, en bunke trækul, et gedekid og et fyrretræ og foregår langt, langt ude på landet i Italien, sådan et sted hvor der aldrig er sket noget som helst. Også kameraet står for det meste stille. Når det en sjælden gang bevæger sig er det i en horisontal panorering, det er alt.

En sådan film kan ikke være andet end poetisk, og det er den da også. The Four Times er et fint indblik i et stykke landliv, og især skildringen af gedernes liv er følsom og det er svært ikke at se dem som noget der ligner mennesker, når man for eksempel hører kiddenes grædende mæh.

Filmen når sit dramatiske højdepunkt da en kost vælter i gedestalden. Hvis man kan leve med den spændingskurve, lever man fint med Le Quattro Volte.

untitled

Skriv et svar