Skuespiller myrder kritikere på Det Kongelige Teater

 

 

 

 BLODETS TEATER

Fredag 28. maj klokken 20.00, Skuespilhuset, Store Scene

Jens Zacho Boye og Adrian Hughes. Foto: Natascha Rydvald 

Pris: 80 kr.

Billetter sælges i løssalg eller kan bestilles på tlf. 70 15 65 65 eller www.kglteater.dk

Reglen er normalt, at anmeldere må skrive, hvad der passer dem, og teateret ikke må svare igen. Sådan er det sådan set stadig, men i et nyt stykke tager Det Kongelige Teater nu en grusom og blodig hævn over fire af dem, der er vant til, at det er ufarligt at kritisere.

Jul på slottet- skuespilleren Jens Zacho Boye (Prins Valentin) synes selv, han er et stort og lysende talent. Problemet er bare, at han er alene om den opfattelse. Han har altid fået dårlige anmeldelser og nu er han oven i købet blevet overset ved uddelingen af årets Æres-Reumert. Men nu må det høre op, nu skal han vise sine kritikere, at den der ler sidst, ler bedst. Han inviterer derfor fire af landets mest øretæveindbydende kritikere ind for at se en verdenspremiere på et hidtil uopdaget Shakespeare stykke. Teater, der skærer ind til benet. Når anmelderne ankommer én efter én får de et manuskript stukket i hånden og en kniv for struben. Jens Zacho Boye tvinger dem til at spille med i dødsscener fra Shakespeare, hvor han som hovedrolleindehaver slår dem ihjel. Rigtigt ihjel altså. Hvad synes anmelderne mon nu om hans præstation?

Medvirkende:
Jens Zacho Boye
Joen Højerslev
Morten Burian

Kritikere:
Adrian Hughes (DR2, Smagsdommerne)
Jakob Steen Olsen (Berlingske Tidende)
Anne Middelboe Christensen (Information)
Lars Bukdahl (Weekendavisen)

Instruktion: Anders Lundorph
Kostumer: Anne Sofie Bruun
Special effects konsulent: Per Kapper/Kapper Creations
Lysdesign: Malte Haugaard og Morten Kongsted

Originalt filmmanuskript: Anthony Greville-Bell, Stanley Mann, John Kohn og William Shakespeare

Skriv et svar