Studentermedarbejder til Brevcenteret ved Thorvaldsens Museum

Har du lyst til at tilegne dig en omfattende viden om Thorvaldsens liv og kunst og om europæiske kunst-kredse i 1800-tallets første halvdel? Har du lyst til at publicere og formidle Thorvaldsens private og forretningsmæssige breve og andre historiske kilder i det nye digitale arkiv på Thorvaldsens Museums hjemmeside? Er du god til fremmedsprog, og skriver du letforståeligt og flydende?

Så er stillingen som studentermedarbejder i Brevcenteret sikkert noget for dig.

Brevprojektet tilbyder en sjældent god mulighed for at lære basalt museumsfagligt håndværk. Opgavens største udfordring er at omgås og videreformidle primærkilder til en kunstners liv og værk: Hvad fortæller kilden? Hvordan skelner man kritisk mellem, hvad kilden faktisk giver belæg for, og hvordan den senere er blevet brugt og fortolket? Hvordan kombinerer man kilden med andre oplysninger? Hvordan navigerer man i det videns­reservoir, som et museums bibliotek og arkiver udgør? Hvordan opsporer man nødvendig viden andetsteds? Opgaven vil give stor erfaring med at ordne og formidle brevenes mangfoldige oplysninger på den mest brugervenlige og overskuelige måde samt med digital formidling generelt.

Du vil indgå i et nært samarbejde med det øvrige brevteam, der består af tre kunsthistorikere og yderligere en studentermedarbejder.

Læs mere om brevprojektet på www.thorvaldsensmuseum.dk under Brevarkivet og udforsk selve arkivet på: http://brevarkivet.thorvaldsensmuseum.dk/.

Vi foretrækker, at du er nået til overbygningsniveau, men om du kommer fra kunsthistorie eller et andet beslægtet fag, er underordnet, så længe du har interessen og kvalifikationerne.

Stillingen er tidsbegrænset til et år med mulighed for forlængelse.

Lønnen vil blive fastsat efter gældende overenskomst.

Arbejdstiden vil være 15 timer ugentligt, fordelt på to dage efter nærmere aftale.

Startdato: Snarest muligt.

Yderligere oplysninger: Projektleder Ernst Jonas Bencard på 33 32 15 32.

Frist: Ansøgning med et eksempel på en skriftlig opgave sendes inden mandag d. 31.5.2010 til:

Thorvaldsens Museum

Att./ Brevcenteret

Bertel Thorvaldsens Plads 2

1213 København K