Kulturnat i Den Sorte Diamant

Kulturnatten 2008

Kulturen kommer på aftenarbejde og oplevelserne står i kø, når kulturnatten endnu engang buldrer løs i Det Kongelige Bibliotek.

Besøg Diamanten og gå ombord i et skatkammer med spektakulære, smukke, lærerige, fantasifulde, morsomme og bragende indslag! Fra ladte kanoner til klassisk bogbinderi; fra kulturdebat til fotokunst; fra færøsk musik til poetisk dans; Den Sorte Diamant inviterer alle til et forrygende og usædvanligt åbent hus!

Med udgangspunkt i Jørgen Fritz Jacobsens roman Barbara og til musik af Trondur Bogason, opført af det færøske kor Mpiri, kaster Saga Dance Art Collective sig ud i et eventyrligt og lidenskabeligt dansestykke hele huset rundt!

Har man fået slukket sin dansetørst kan man træde ud på Søren Kierkegaards Plads lige udenfor Diamanten, hvor aftenen fyldes med bulder og brag, når der hver halve time affyres kanoner magen til dem fra Kronborg. Imellem affyringerne kan publikum komme tættere på kanonerne og høre om historien bag.

Fra Oktogonen vil den rumænske folkestemning brede sig, når balkanbandet Orkestar Baxtalo med alt fra harmonikaer, saxofoner og kontrabas spiller magisk og energisk folkemusik – mens der serveres bobler i champagnebaren.

I Dronningesalen vil en række fremtrædende ledere og aktører fra det skandinaviske kunst- og kulturliv diskuterer, vender og drejer deres personlige erfaringer med det kunstneriske lederskab. Hvad vil det sige at være leder for kunstneriske og kreative medarbejdere? Vil kunsten overhovedet lade sig lede? I en oplevelsesøkonomisk tid, hvor grænsen mellem kultur- og erhvervsliv bliver stadig mere diffus, er disse spørgsmål mere relevante end nogensinde før. Uwe Bødewadt, kulturchef på Det Kgl. Bibliotek, vil styre et panel bestående af blandt andre forfatter og filosof, Ole Fogh Kirkeby; rektor for Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard; tidligere generaldirektør i DR, Christian S. Nissen; samt tidligere chef for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur och design i Oslo, Sune Nordgren.

Ved Diamantboghandlen vil rigtige håndbogbindere fra Co’libri Bogbinderi fremvise ægte boghåndværk som man gjorde det i gamle dage, og gennem hele aftenen vil Diamantens mange eksperter løfte sløret for Diamantens hemmeligheder og vise rundt bag kulissen i de mange forskellige afdelinger. 

Skriv et svar