KHÖÖMEI: LYDE FRA SIBIRIEN

Temaaften om Tuvinsk musik med foredrag og forestilling

Tirsdag d. 15. september. Kl. 18.15 – 21.15

Dansescenen i Dansehallerne, Pasteursvej 20, 1778 København V

Kl. 18.15 – 19.15

KHÖÖMEI: LYDE FRA SIBIRIEN ved instruktør og dramaturg (MA) Christine Fentz

Indtil for nylig var det tabu for en kvinde at optræde med khöömei, den specielle strube- og overtonesang fra landet Tuva. Kun mandlige sangere havde tidligere optrådt med denne teknik. Men på få år har ensemblet TYVA KYZY (Tuvas døtre) under ledelse af Choduraa Tumat, musiker i POST SECRET, fejet dette tabu bort.

I sit foredrag fortæller Christine Fentz om den centralasiatiske sangstil, om grundstenene i tuvinsk musik og om hvordan tuvinsk musik afviger fra vestlig musik. Hun vil endvidere beskrive den betydning TYVA KYZY og andre internationalt turnerende ensembler har haft for udbredelsen af den tuvinske musik. Der vil blive afspillet musik- og sangeksempler.

Christine Fentz har gennem sine mange rejser i Tuva indgående kendskab til landet og dets kultur og vil i foredraget ligeledes fortælle om tuvinsk kultur, landets mange shamaner og tuvinernes nære forhold til natur og ånder.

Christine Fentz er til næste år aktuel i en antologi om practice based research; hendes artikel handler om hendes arbejde med værket IN THE FIELD. Hun står desuden bag flere scenekunstforestillinger skabt på basis af research i Tuva og blandt tuvinske shamaner og har endvidere instrueret dokumentarfilmen NÅR SJÆLEN SIDDER I HÅRET, senest vist på DR den 4. august 2009.

Kl. 20.00 – 21.15

POST SECRET af Mute Comp. Physical Theatre

Tænk hvis vi kun har det ene liv – lige nu – lige hér…

I perioden 28. august – 19. september opfører Mute Comp. Physical Theatre danseforestillingen POST SECRET. Koreograferne Kasper Ravnhøj og Jacob Stage tager igen fat om den forunderlige menneskelige adfærd. En forestilling om at elske livet uanset hvad det bringer. At leve med sine handlinger, at tilgive og komme videre.

Mute Comp. er tidligere Reumertnominerede og internationale prisvindere, se: www.mute-comp.dk

Koreografi: Kasper Ravnhøj og Jacob Stage i samarbejde med de medvirkende. Dans: Kasper Ravnhøj, Tiziana Fracchiolla, Thomas Bentin. Sang/ Performance: Choduraa Tumat Scenografi: Johan Kølkjær. Lysdesign: Michael Breiner. Lyddesign: Jonas Jørgensen

Pladsreservation til foredraget er nødvendig. Ring på tlf: 2989 4021, mandag–fredag, kl. 10–14. Ved køb af billet til forestillingen er foredraget gratis. Pris: kr. 180,-/ Ung: kr. 105.

Skriv et svar