Ben Okri fra Nigeria i Den Sorte Diamant

Verdensnavnet Ben Okri på
International Forfatterscene

Afrikas måske største forfatter Ben Okri fra Nigeria åbner tredje sæson af International Forfatterscene i Den Sorte Diamant.

Okri (f.1959) fik sit internationale gennembrud med Sultens vej i 1991 og modtog Booker-prisen for samme. Okri er kendt og elsket for sin blanding af social og magisk realisme, og med sin seneste bog Stjernebogen, har han skabt en fascinerende krydsning mellem en universel fabel og en historie om afrikansk kultur før og under koloniseringen.

Ben Okri tilbragte de tidlige år af sin barndom i London, men i 1968 vendte han og familien tilbage til Nigeria, hvor der var borgerkrig. Den efterfølgende flugt fra krigen, oplevelsen af at vokse op i en ghetto i Lagos og fascinationen af Afrika, som et storslået og mytisk kontinent, er tydeligvis en stor inspiration i hans forfatterskab. Han studerede senere i London og opnåede international succes som forfatter i en alder af blot 32 år. Den stærke livserfaring brænder igennem i Okris skrivestil.

Helle Solvang, journalist på DR, vil i samtale med Ben Okri komme ind på forfatterens egen historie og med særligt fokus på den netop udkomne roman Stjernebogen på selve forfatterskabet. Skuespiller Klaus Tange vil i løbet af arrangementet læse centrale passager fra bogen.

International Forfatterscene i Den Sorte Diamant har vundet bred anerkendelse som et sted for litterært internationalt gennemtræk af høj kvalitet. På bare et år er scenen blevet besøgt af nogle af de største forfattere fra udlandet såsom: Salman Rushdie, P.O. Enquist og Günter Grass og mange flere. Denne sæson bliver ikke mindre stjernespækket, når også Lars Saabye Christensen og Monica Ali (i samarbejde med BogForum) senere på året besøger scenen i samtale med danske litterære personligheder. Læs mere på www.densortediamant.dk

Efter arrangementet vil restaurant søren k byde på et glas vin og Summerbird på et stykke chokolade. Bogsignering foregår i Diamantboghandlen.

Torsdag d. 27. august kl. 20 i Den Sorte Diamant

Billetpriser 90/60/50 kr. Billetter i Diamantens reception og på www.billetlugen.dk

For kontakt omkring arrangementet: Kulturproducent Lise Bach Hansen, 3347 4364, lbha@nullkb.dk

Skriv et svar