Debat: “Berlin- Danmarks kulturelle hovedstad”

Kulturens betydning for metropolen, metropolens betydning for kulturen.

Mange danske kunstnere forlader København til fordel for Berlin og oven i købet i så stor stil, at mængden af danske kunstnere og studerende i Berlin bliver kaldt ”den danske mafia”. Berlin er en by som ifølge mange tilbyder et åbent, globaliseret miljø, som København ikke kan konkurrere med.

Berlin kan noget, som København ikke kan: bl.a. tiltrække kreativt talent fra hele verden. Lige nu brandes København som verdens mest åbne by, ifølge det nye initiativ fra Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity og Region Hovedstaden.

Men hvis København har metropoldrømme, må provinsialismen så ikke bekæmpes mere radikalt end nu? I Berlin lægger den politiske retorik fra borgmesterkontoret op til åbenhed på alle planer. I København tromles alle skæve bymiljøer ned i normalitetens navn.

Lotte Hansen, direktør, foredragsholder og lektor, er ordstyrer for panelet, der består af forskellige kulturpersonligheder fra Danmark og Berlin: Pia Allerslev, Borgmester for Kultur- og Fritidsforvaltningen i København, Uffe Andreasen, kulturråd ved den danske ambassade i Berlin, Solvej Helweg Ovesen, kurator (Berlin/Kbh) og tidl. kunstnerisk leder af U-TURN, Søren Lose, kunstner og bosat i Berlin, Pernille Frahm, kulturordfører for SF og Dr. Ingrid Wagner, Koordinatorin für Projekte und Stipendien Der Regierende Bürgermeister von Berlin Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten.

Tirsdag 16. juni 2009 kl. 19:00
Dronningesalen, Den Sorte Diamant
Standard 50kr/stud. gratis/medlem gratis.

Billetter kan købes online på BILLETnet (kun standard) og i Diamantens reception.
Illustration til brug ved omtale kan downloades fra www.kb.dk, klik Nyheder, klik presse, klik pressebilleder.
Info: Kulturproducent Lise Bach Hansen lbha@nullkb.dk, 3347 4364

Skriv et svar