En ny begyndelse: Europas kulturhistorie i middelalderen

Mandag 4. maj 2009 kl. 19.00. Blixen, Den Sorte Diamant

Middelalderen var ikke en mørk, stagnerende mellemperiode mellem to storhedstider, men en periode, hvor mange af nutidens politiske, moralske og intellektuelle ideer blev grundlagt.

Steffen Heiberg, forskningschef og forfatter til bogen En ny begyndelse – Europas kulturhistorie i middelalderen og Erland Kolding Nielsen, Direktør for Det Kongelige Bibliotek , vil fortælle, hvordan middelalderens påvirkning ses overalt i nutidens samfund og var med til at grundlægge vores kultur.

Middelalderperioden er en fortælling om opbrud, hvor folkevandringer, vikingetogter, korstog og kampe mellem konger, kejsere og paver, gentegner Europas grænser. Det er en fortælling om kirke og religion, der gennemsyrer politik og samfund. Og om det første store skisma mellem Vest og Øst i Europa.

Men det er også historien om forening gennem byer, handelsveje, kirkebilleder og pilgrimsruter, som spredes og væver verdensdelen sammen i et økonomisk, socialt og mentalt fællesskab. Og om mennesker og skabelsen af en ny identitet.

Billetter kan købes online på BILLETnet (kun standard) og i Diamantens reception.
Billetpriser: standard 50kr / studerende gratis / Diamantmedlem gratis.
Info: Kulturproducent Lise Bach Hansen lbha@nullkb.dk , 3347 4364

Skriv et svar